22.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportVoina, mulţumit de joc

Voina, mulţumit de joc

Antrenorul naţionalei de handbal feminin a României, Radu Voina, a declarat că îl bucură mai mult evoluţia jucătoarelor sale pe parcursul celor cinci meciuri de la Cupa Mondială decât câştigarea trofeului. „Mai mult decât câştigarea acestui trofeu mă bucură evoluţia echipei pe parcursul celor cinci meciuri. Câştigarea trofeului a venit ca o consecinţă a acestui joc bun. Am câştigat pentru că fetele au vrut să joace, a fost o ambianţă bună, iar cele cinci-şase fete noi au venit cu drag la echipa naţională. Până la Campionatul European mai sunt vreo două luni şi pot apărea multe lucruri. În prezent, asta este prestaţia echipei naţionale. Sunt foarte mulţumit de evoluţia fetelor, în special a valului nou, care a venit şi care s-a mobilizat foarte bine“, a spus Radu Voina, la revenirea de la Aarhus (Danemarca), unde s-a desfăşurat Cupa Mondială.
Narcisa Lecuşanu, director tehnic al naţionalei de handbal, a afirmat că era convinsă că România poate câştiga competiţia din Danemarca. „A fost o trecere bruscă din teren pe banca tehnică. Am fost alături de fete, a fost foarte greu, dar şi foarte frumos. Este mult mai greu de pe margine, pentru că de acolo îţi dai seama tot timpul de greşelile pe care le fac alţii. Am fost mereu convinsă, datorită atitudinii din teren, că ele vor reuşi“, a precizat Lecuşanu. Naţionala de handbal feminin a României a câştigat Cupa Mondială, după ce a învins, duminică, la Aarhus, reprezentativa Norvegiei, scor 24-23 (12-12).
Delegaţia României a sosit la Bucureşti, luni după-amiază, fiind întâmpinată la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“ cu flori de către oficialii Federaţiei Române de Handbal, între care şi preşedintele Cristian Gaţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS