18.3 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCM 2010, un succes

CM 2010, un succes

Campionatul Mondial de Fotbal 2010 din Africa de Sud a fost un succes, iar sud-africanii cred că evenimentul a cimentat unitatea naţională şi prestigiul ţării, în timp ce turiştii străini au elogiat pregătirile, infrastructura stadioanelor şi mediul ambient, concluzionează unui sondaj al FIFA. Forul internaţional a dezvăluit datele unui studiu demarat încă din decembrie 2008 în rândul a mii de sud-africani din diferite oraşe, de diferite etnii, vârstă şi sex. Sondajul a cuprins, de asemenea, şi opinia a 1.480 de străini, aleşi la întâmplare, care au fost chestionaţi înaintea Cupei Mondiale şi după încheierea ei.
În 2008, 75 la sută dintre sud-africani credeau că evenimentul va contribui la unitatea ţării, iar după finală, 91 la sută au apreciat că ţara a ieşit mult mai unită.
Nouă din zece africani consideră că după turneul final ţara lor a câştigat prestigiu, iar 87 la sută sunt mai siguri ca niciodată de capacitatea naţiunii lor.
Înainte de CM, doi din trei africani apreciau că delincvenţa va ridica o mare problemă vizitatorilor străini, iar după finală, doar 27 la sută şi-au menţinut părerea.
99 la sută dintre turiştii străini prezenţi la turneul final au remarcat stadioanele, 98 la sută – mediul ambient, în timp ce 84 la sută şi-au revizuit în bine părerea despre gazda competiţiei.
Peste 83 la sută dintre vizitatorii Africii de Sud şi-au exprimat dorinţa de a reveni în această ţară, iar 94 la sută vor recomanda această destinaţie rudelor şi prietenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS