7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, vulnerabili în defensivă

Pandurii, vulnerabili în defensivă

Apărarea gorjenilor este una dintre cele mai slabe din Liga I, iar fazele fixe sunt un adevărat coşmar pentru echipa lui Ionuţ Badea, care a încasat opt din cele 12 goluri din astfel de acţiuni.

Instabilitatea din zona centrală a compartimentului de apărare poate fi una dintre cauzele numeroaselor erori din defensiva pandurilor. Ionuţ Badea a folosit trei cupluri de fundaşi centrali în primele opt etape, însă Pandurii a rămas vulnerabilă în defensivă, în special la fazele fixe. Opt din cele douăsprezece goluri încasate de olteni au fost marcate în urma unor cornere sau lovituri libere. Chiar dacă s-a declarat adeptul stabilităţii în axul central al echipei, Ionuţ Badea nu a procedat în consecinţă, cel mai instabil compartiment fiind apărarea. Pandurii a început sezonul cu Viera şi Pintilii în centru, cuplu ce a rezistat doar în primele două etape (0-0 cu Urziceni şi 0-2 cu Oţelul) pentru ca în următoarele două etape Viera şi Chiricheş să aibă credit din partea lui Badea (2-2 cu Dinamo, 0-3 cu Gloria Bistriţa). Chiricheş – Pintilii au evolut trei etape, 0-0 cu Gaz Metan, 1-2 cu CFR Cluj şi 3-1 cu Craiova pentru ca la Buzău să revină în actualitate cuplul Viera–Chiricheş. Alin Chibulcutean, titular patru sezoane la rând pentru Pandurii, nu a primit nici o şansă din partea lui Ionuţ Badea în ciuda evidentelor slăbiciuni din apărare ce persistă indiferent că joacă Viera, Chiricheş sau Pintilii. Pandurii Târgu Jiu a mai transferat recent un fundaş central Ajdin Maksumic de la Dinamo Bucureşti ce riscă să aibă soarta lui Chibulcutean în condiţiile în care a semnat un contract valabil doar până la finalul turului, cu drept de prelungire până în 2012. Viera a fost titular în cinci dintre cele opt jocuri în condiţiile în care ivorianul nu a efectuat pregătirea de vară împreună cu echipa, ci separat, la Curtea de Argeş, după un program indicat de Ionuţ Badea. Chiar dacă au avut la startul sezonului cam acelaşi nivel de pregătire, Viera şi Chibulcutean nu au fost trataţi la fel de tehnician.
Rezultatele proaste din acest sezon nu-l învinovăţesc numai pe tehnicianul Ionuţ Badea, ci şi pe jucători. Titular în primele şase etape, Cardoso şi-a dat arama pe faţă în momentul în care a pierdut postul de titular.
„Nu mă interesează dacă joc sau nu. Nici de club nu mă interesează“, şi-a spus nemulţumirea brazilianul. Nebăgaţi în seamă de Badea, şi alţi jucători sunt nemulţumiţi de statutul lor de eterne rezerve.

Mai important
campionatul…

Aflată în subsolul clasamentului, Pandurii Târgu Jiu se gândeşte mai mult la jocul de duminică împotriva FC Timişoara din Liga I decât la partida cu Viitorul Constanţa (Liga a II-a) din şaisprezecimile Cupei României, programată mâine, de la ora 18.30, pe Municipal. „Regele“ Gică Hagi şi-a anunţat prezenţa la Târgu Jiu pentru a-şi susţine echipa, Viitorul Constanţa ce poposeşte în oraşul lui Brâncuşi până vineri.
„Ne interesează şi Cupa României, dar cel mai important pentru noi e campionatul unde, din păcate, suntem în zona nisipurilor mişcătoare. Avem şase puncte şi suntem într-o situaţie foarte grea. Punctele din campionat sunt foarte, foarte importante, dar în acelaşi timp ne dorim şi în Cupa României să accedem în fazele superioare“, a declarat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.
Clubul Pandurii pune astăzi, de la ora 16.00, în vânzare biletele pentru jocul din Cupa României cu Viitorul Constanţa. Tichetele se vor putea procura şi miercuri de la casa de bilete din incinta stadionului „Municipal“, între orele 9.00 şi 16.00. Oficialii grupării gorjene au stabilit un preţ de intrare modic, cinci lei, valabil în toate sectoarele stadionului, cu excepţia tribunei VIP, unde preţul de intrare este de 20 de lei. „Ne-am ţinut de cuvânt şi am venit către adevăraţii suporteri cu un preţ special“, a spus secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII