22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, buni de pus la rană

Pandurii, buni de pus la rană

CFR Cluj    2
Pandurii Târgu Jiu    1
Stadion
„Dr. C-tin Rădulescu“, spectatori: 4.150
Au marcat: E. Kone ’18, Alcantara ’23 / Voiculeţ ’85-pen.
CFR Cluj: Stăncioiu – Tony, Piccolo, Alcantara, Edimar – Bastos (’75, Peralta), Mureşan, Culio – Hora (’63, Kivuvu), Bud (’90, Batin), E. Kone.
Antrenor: Andrea Mandorlini.
Pandurii: Popa – Matei, Chiricheş, Pintilii, Grecu – Băcilă (’70, I. Iordache), Menassel, Voiculeţ, Orac (’83, Hidişan) – Stromajer, Ad. Iordache (’30, Apostu).
Antrenor: Ionuţ Badea.
Cartonaşe galbene: Mureşan, Alcantara, Tony.
Au arbitrat: M. Balaci – Dr. Iliescu, M. Nicoară.

Gorjenii au dat semne că-şi pot păstra statutul de sperietoare pentru „feroviari“, dar şutul lui Voiculeţ a trecut pe lângă poarta ardelenilor (‘2). Şi pătrunderea pe stânga a lui Stromajer a rămas fără finalitate, Băcilă fiind blocat în colţul careului mic (‘15). Nu a fost decât un simplu foc de paie pentru că defensiva de carton a lui Badea a cedat la primul corner. Gabi Matei a luftat în faţa lui E. Kone şi fostul elev al lui Badea l-a executat cu sânge rece pe M. Popa, 1-0 (‘18). Urmează alt corner şi CFR Cluj rezolvă meciul. Bastos trimite la colţul scurt, Piccolo deviază la Alcantara, preluare cu călcâiul şi şut sec, 2-0 (‘23). Ionuţ Badea nu a renunţat la ofensivă şi l-a introdus pe Apostu în locul inexistentului Ad. Iordache, dar tot oltenii au tremurat. Pintilii l-a deposedat in extremis pe Mureşan în patru metri (‘33), iar Bastos nu l-a putut învinge pe Popa după ce-l umilise pe Chiricheş (‘43).

Voiculeţ, gol de onoare

Organizarea defensivă a oltenilor nu s-a îmbunătăţit nici după reluare, dar Mureşan, cu capul, a greşit ţinta din şapte metri (‘50). Pandurii au căutat să relanseze meciul, însă Stromajer a şutat prea slab pentru a-l bate pe Stăncioiu (‘52), iar Apostu a recentrat imprecis în faţa porţii clujene (‘63). Şi arbitrul Marian Balaci a ţinut să-şi arate servilismul faţă de clujeni şi să pună umărul la victoria echipei lui Mandorlini, iertându-l pe Mureşan de al doilea galben după un fault la Voiculeţ (‘83). În secundele următoare, Balaci a dat penalti pentru oaspeţi. Tony l-a faultat în careu pe Hidişan şi Voiculeţ a transformat sub bară, pe centrul porţii, 2-1 (‘85). Deşi au forţat cu disperare egalarea, pandurii nu au mai avut forţă, CFR Cluj reuşind să păstreze victoria.

Badea: Suferim încă
la fazele fixe

Tehnicianul echipei Pandurii, Ionuţ Badea, a amendat din nou inocenţa elevilor săi la fazele fixe. „A fost un meci pe care, în mod normal, după cum s-au desfăşurat cele două reprize, nu ar fi trebuit să-l pierdem. Au fost momente în care am judecat greşit ideile de joc ale adversarului. Suferim încă la fazele fixe, un capitol care ţine şi de structura fizică, dar şi de concentrarea în aceste momente ale jocului. Dacă am fi crezut mai mult, am fi reuşit să obţinem măcar un egal. În multe momente am reuşit să speculăm punctele slabe ale adversarului“, a spus Ionuţ Badea. Tehnicianul a adăugat că nu este îngrijorat de poziţia din clasament şi că obiectivul rămâne locul zece în Liga I. „Nu mă îngrijorează că suntem pe ultimul loc. Clasamentul este relativ în acest moment. Există o apăsare mai mult mentală asupra jucătorilor. Avem două săptămâni să ne reîncărcăm bateriile. Obiectivul nostru este locul 10“, a precizat Badea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII