23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNici banii nu-i motivează pe panduri

Nici banii nu-i motivează pe panduri

Plata la zi a contractelor fotbaliştilor de la Pandurii, în contextul crizei economice, nu a fost o motivaţie suficient de puternică pentru ca echipa lui Ionuţ Badea să câştige în debutul acestui campionat.

Victoria este un deziderat aproape imposibil de atins în 2010 de către Pandurii. Gorjenii s-au întâlnit doar de două ori cu succesul în acest an, 1-0 cu FC Braşov, la Târgu Jiu, şi tot 1-0 la Alba Iulia, cu Unirea, ambele partide contând pentru returul sezonului trecut. Reformată din temelii după repromovarea administrativă, echipa Pandurii şi-a păstrat năravul şi în sezonul 2010-2011 şi nu a apucat să-şi bucure suporterii, trupa lui Ionuţ Badea înregistrând trei remize, cu Unirea Urziceni, Dinamo Bucureşti şi Gaz Metan Mediaş, toate acasă. Ultimele două rezultate, înfrângerea categorică de la Bistriţa, 0-3, şi egalul cu Gaz Metan Mediaş, au deranjat, însă, cel mai tare, acestea survenind după ce conducerea clubului a făcut eforturi mari pentru a le achita fotbaliştilor lui Badea salariile la zi. Motivaţia financiară nu s-a dovedit a fi un stimul câştigător, astfel că persoanele din conducere au hotărât să le plătească jucătorilor cu aceeaşi monedă. Plata contractelor se va face cu întârziere, la limita celor 60 de zile, termen la care jucătorii şi-ar putea depune memorii pentru a deveni liberi de contract. Deşi clubul Pandurii oferă prime generoase, 500 de euro punctul atât în deplasare, cât şi acasă, fotbaliştii lui Badea nu au de încasat nici un leu, în ciuda celor trei puncte acumulate, deoarece echipa nu se află în obiectiv, locurile 1-10.

Retrogradarea,
amendată

Comisia de Disciplină din cadrul LPF a ratificat sancţiunile disciplinare solicitate de clubul Pandurii Târgu Jiu împotriva jucătorilor Cosmin Tilincă, Florin Popete, Ionuţ Stancu, Florin Hidişan şi Daniel Orac în contul retrogradării din sezonul trecut. Jucătorii au fost sancţionaţi cu reducerea contractelor de joc cu procente între 5-25%, în funcţie de „aportul“ acestora la neîndeplinirea obiectivului. Dintre cei sancţionaţi, doar Florin Hidişan şi Daniel Orac se mai află la Pandurii, restul fiind „disponibilizaţi“. Ionuţ Stancu, dar şi Sorin Cîrţu şi Milanko Raskovic se află în litigiu cu Pandurii, încercând să-şi obţină drepturile care, consideră ei, li se cuvin. Şi Cosmin Tilincă a ameninţat că se va adresa comisiilor pentru a-şi recupera banii pe următorii doi ani de contract după ce clubul Pandurii i-a reziliat unilateral contractul. Este posibil ca şi Ibon Perez Arrieta, Mugurel Dedu şi Mădălin Popa, şi ei disponibizaţi fără voia lor, să se judece cu Pandurii în următoarea perioadă.

Bani de la UEFA
pentru sectorul juvenil

Clubul Pandurii Târgu Jiu a primit de la UEFA 40.000 de euro, bani nerambursabili, pe care trebuie să-i investească până la sfârşitul acestui an în dezvoltarea infrastructurii Centrului de Copii şi Juniori. Gorjenii au ales să construiască vestiare moderne pentru copii şi juniori lângă terenul sintetic din cadrul Complexului Sportiv Municipal, primind acceptul consilierilor locali pentru demararea investiţiei. „Vestiarele copiilor de sub tribuna stadionului «Municipal» erau pline de igrasie, neaerisite şi vrem să le oferim condiţii decente micuţilor. Le mulţumim consilierilor locali că au înţeles că avem nevoie de spaţiu şi au aprobat solicitarea noastră“, a spus secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi. Lipsa vestiarelor nu este singura problemă cu care se confruntă sectorul juvenil în Târgu Jiu. Absenţa terenurilor de iarbă din municipiu este altă problemă gravă, copiii fiind obligaţi să se pregătească doar pe sintetic. „Suntem un oraş în care terenurile de iarbă au dispărut. Nu există decât cele două terenuri din cadrul Complexului Sportiv Municipal, pe care le foloseşte echipa mare. Terenul de la Rostramo a dispărut, cel de la Artego, la fel, iar la fosta unitate militară nu avem acces“, a mai spus Băloi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS