23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii caută om de gol

Pandurii caută om de gol

Disperat că echipa sa nu înscrie, tehnicianul Ionuţ Badea (foto) îşi doreşte să aducă urgent la Târgu Jiu un atacant de valoare.

Pandurii Târgu Jiu a marcat două goluri în primele cinci etape, având, după Unirea Urziceni, cel mai slab atac din Liga I. Deşi tehnicianul Ionuţ Badea a introdus în teren, în etapele consumate, toţi atacanţii disponibili din lot – Apostu, Antohi, Ciucur, Stromajer şi Ad. Iordache -, nici unul nu a dat satisfacţie. Cele două reuşite au venit din piciorul a doi mijlocaşi, Brata şi Orac, din penalti, ambele cu Dinamo. Îngrijorătoarea lipsă de formă a atacanţilor i-a pus în gardă pe oficialii gorjeni, care caută cu disperare un vârf de valoare. „Am nevoie de un atacant care să fie peste ceea ce avem noi acum la echipă. Dacă nu găsim, asta este, dar noi căutăm. Suntem dispuşi să dăm şi bani pentru un atacant de valoare, care, repet, trebuie să fie peste ce avem noi acum“, a declarat Badea. „Să vedem ce găsim, sunt variante multe, dar nu facem transferuri doar de dragul de a le face“, a spus şi directorul sportiv al pandurilor, Robert Bălăeţ.
Christian Mejia, vârful columbian format la Atletico Madrid, va rămâne la Pandurii, însă doar ca un element de perspectivă, şi nu ca o soluţie imediată pentru atacul grupării gorjene. Mejia şi mijlocaşul la închidere, Baiano, vor fi împrumutaţi, de preferinţă la echipe de Liga a II-a. „Baiano şi Mejia sper să prindă o echipă de Liga a II-a unde să joace, iar dacă nu vor reuşi, vor merge la Pandurii II. Mejia este un jucător de perspectivă, inteligent, de calitate, dar are nevoie de timp pentru acomodare, pentru a învăţa limba, şi el a înţeles acest lucru. Din iarnă îl iau înapoi“, a declarat Badea.  

Orac dă bacul

Considerând că fotbalistului îi trebuie şi puţină carte, mijlocaşul pandurilor, Daniel Orac, s-a gândit să finalizeze studiile liceale pentru a se putea înscrie la o facultate de sport. Orac, 25 de ani, absolvent al Grupului Şcolar Industrial Bârseşti, susţine în aceste zile bacul, el trecând cu bine peste prima probă, la limba şi literatura română, oral. „A fost uşor, am avut de comentat un text la prima vedere, a fost chiar simplu. Am avut emoţii mari când a trebuit să rezolv subiectele la română. Toţi dăm în viaţă un examen, fie că e pe hârtie sau nu“, a spus Orac la Gorj TV. Dacă va absolvi cu brio examenul de maturitate, Orac îşi va continua studiile la Târgu Jiu sau în alt oraş. „Mai am timp să mă gândesc dacă voi merge la Facultatea de Sport de la Târgu Jiu sau din alt oraş din ţară, trebuie să mă mai gândesc şi la meciuri, important e să trec cu bine de acest examen. Eu nu sunt de concepţia să mergi doar la fotbal şi să laşi şcoala baltă. Ne trebuie şi puţină carte“, a mai spus Daniel Orac.

Pandurii II rămâne
la Târgu Jiu

Oamenii de decizie din cadrul clubului Pandurii Târgu Jiu au decis ca Pandurii II să rămână la Târgu Jiu şi să evolueze în sezonul 2010-2011 tot în Liga a III-a, negocierile cu CSM Râmnicu Vâlcea eşuând. Gruparea vâlceană de Liga a II-a ar fi dorit să transfere în bloc jucătorii de la Pandurii II, cu tot cu conducere tehnică, însă fără să suporte cheltuielile contractuale, oferindu-le doar cazare şi masă. Conducerea clubului Pandurii a mai anunţat că a reziliat contractele jucătorilor Mugurel Dedu şi Mădălin Popa, iar Alexandru Avramescu, Marian Pleaşcă şi Ionuţ Tătaru au fost cedaţi sub formă de împrumut la Minerul Lupeni, echipă ce evoluează în Liga a II-a. Cosmin Tilincă, jucător căruia Pandurii i-a reziliat recent unilateral contractul, a ajuns la FC Şimleul Silvaniei (Liga a II-a), însă jucătorul va încerca să-şi recupereze pe căile legale banii pe care-i mai avea de încasat pe următorii doi ani de contract, aproximativ 160.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU