5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIlie Stan: Încercăm să câştigăm!

Ilie Stan: Încercăm să câştigăm!

Antrenorul Victoriei Brăneşti a afirmat că echipa sa încearcă să evolueze pragmatic în faţa Universităţii Craiova şi să obţină un rezultat pozitiv, într-un meci programat la o oră de meci de cupe europene, dar speră ca suporterii din Buzău să le fie alături.

– Cum aţi cataloga meciul de la Buzău dintre Brăneşti, o echipă nou-promovată, necunoscută până ieri, şi Universitatea Craiova, o formaţie titrată, de legendă în fotbalul românesc?
– Ambele echipe se află acum în Liga I cu o zestre săracă de puncte după primele două etape ale acestui campionat, Craiova are doar un punct, noi – zero. Cele două formaţii, indiferent de numele şi renumele lor, sunt acum în criză de puncte. Asta-i situaţia din clasament, la asta ne raportăm la ora acestui dialog. La acest început de sezon, Universitatea Craiova însă a demonstrat că este o echipă omogenă, cu un antrenor experimentat, Aurel Ţicleanu, revenit în fotbalul românesc.

Craiova a avut neşansă în primele două etape

– Aţi urmărit meciurile Universităţii, ce alte impresii aveţi despre aceste două partide ale oltenilor cu două echipe puternice, CFR şi Steaua?
– V-am spus părerea mea despre Craiova, dar mai adaug că ar fi trebuit să aibă contabilizate în clasament cel puţin trei-patru puncte. Cred că au avut neşansă în ambele dispute, cu CFR Cluj la Turnu Severin şi în Ghencea cu Steaua.
– Plus erorile de arbitraj împotriva Craiovei, evidente! Cum comentaţi?
– Eu nu comentez problemele altora! Eu vorbesc despre numai despre echipa mea. Nu e problema mea să comentez problemelor altora, n-ar avea nici un rost, ăsta-i modul meu de a privi fenomenul fotbal.
– Ce credeţi că va fi pe terenul de joc de la Buzău?
– De precizat că noi, gazdele, Victoria Brăneşti, jucăm de fapt pe un teren neutru, nu? Este un meci deschis oricărui rezultat. Este adevărat că jucăm împotriva unei echipe de tradiţie în fotbalul românesc, cu un lot extraodinar de bun în acest sezon, dar noi încercăm să jucăm mai exact la fiecare joc şi încercăm să câştigăm. Cum spuneam, nici Craiova nu are puncte multe în clasament şi este normal că vor să nu plece cu mâna goală de la această dispută. Chiar dacă spun o banalitate, închei prin a afirma ca echipa mai bună să câştige!

Craiova are două zile în plus de odihnă

– Credeţi că vor veni mulţi spectatori la această întâlnire de la Buzău?
– Zic că vor veni în număr mare. Sper să ne încurajeze şi astfel să ne ducă spre un rezultat pozitiv vineri seară. Meciul nu este însă uşor, mai ales că Universitatea Craiova are un avantaj de ultimă oră, ca să zic aşa, faţă de noi.
– Care este acela?
– Victoria Brăneşti a jucat în campionat luni seară tocmai la Cluj, iar Craiova a jucat sâmbătă, în Bucureşti. Practic, există o diferenţă de două zile de odihnă şi pregătire între cele două echipe şi care contează. Nu am făcut nici un fel de intervenţii pentru a modifica ziua meciului, ci doar am reamintit-o.
– Întâlnirea este programată la ora 21.45. Este o oră potrivită pentru un meci la Buzău?
– Ce să facem, asta-i programarea de la LPF. Nu mi se pare o oră normală pentru fotbal.
– Parcă ar fi un meci de cupe europene!
– Vă daţi seama ce super ar fi! Victoria Brăneşti a jucat până mai ieri, în Liga a II-a, dimineaţa, la ora 11.00, iar acum jucăm ca în… Europa League!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU