18.3 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMedalii multe pentru karatişti

Medalii multe pentru karatişti

Performera de la Washi Craiova a fost Maria Antici, care a cucerit trei medalii la finala CN de karate tradiţional shotokan-fudokan de la Cluj, una la individual şi două la echipe.

 

270 de sportivi, legitimaţi la 32 de cluburi din ţară, s-au întrecut, la Cluj, la finala Campionatului Naţional de karate tradiţional shotokan-fudokan pentru copii (6-13 ani). Clubul Washi Craiova a ocupat locul trei în clasamentul final pe medalii, în spatele formaţiilor Conpet Ploieşti şi Palatul Copiilor Cluj. Oltenii, antrenaţi de Daniel Antici şi Simona Cojocariu, au obţinut 11 medalii, dintre care trei de aur, două de argint şi şase de bronz.

Performera a fost Maria Antici, fiica antrenorului, care s-a întors acasă cu trei medalii, toate de aur: una la kata individual, iar celelalte două la kata feminin, împreună cu Alexandra Ţecu şi Andra Ştefanovici, şi una la en-bu mixt, împreună cu Andrei Wojcicki. Pe a doua treaptă a podiumului au urcat echipa feminină de kata (copii 3, 8-9 ani), alcătuită din sportivele Alexa Drăgoi, Andreea Dima, Irina Tudorin, dar şi Răzvan Gigea (copii 4, 6-7 ani), la kata individual. Medalii de bronz au obţinut: echipa de en-bu mixt (Andreea Dima, Dragoş Mihai) – copii 3 (8-9 ani), echipa de en-bu masculin (Răzvan Gigea, Eric Ticea) – copii 4 (6-7 ani), echipa de en-bu mixt (Georgiana Gherghe, Răzvan Gigea) – copii 4 (6-7 ani), echipa de en-bu masculin (Răzvan Gigea, Eric Ticea), echipa de kata masculin (Andrei Wojcicki, Andrei Nicoliţă, Filip Ruptureanu – copii 2 (10-11 ani) şi echipa de en-bu mixt (Andrei Wojcicki, Andrei Nicoliţă) – copii 2 (10-11 ani).

În urma acestor rezultate, Maria Antici, Alexandra Ţecu, Andra Ştefanovici şi Andrei Wojcicki au obţinut dreptul de participare la Campionatul European din Cipru, din toamnă.

 

„Centura Neagră“, patru titluri

 

Alt club craiovean participant la competiţie, „Centura Neagră", a revenit acasă cu patru medalii de aur, obţinute de echipa de en-bu mixt, formată din Iarina Barchi şi Albert Iovan (6-7 ani), echipa de en-bu masculin Popescu Robert şi Albert Iovan (6-7 ani), iar Andreea Iacob a câştigat două medalii la categoria de vârstă 12-13 ani, în probele de kata şi kumite.

Toţi aceşti sportivi au fost selecţionaţi în lotul naţional al României şi vor participa la Campionatul European din Cipru. Pentru Andreea Iacob este al treilea an consecutiv de selecţie în lotul naţional. Ea a mai participat atât la Campionatele Europene din 2008, desfăşurate la Praga (Cehia), cât şi la Campionatele Europene din 2009, de la Spala (Polonia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU