20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorele s-au distrat cu Elveţia

Tricolorele s-au distrat cu Elveţia

Naţionala feminină de handbal a României, calificată deja la CE din decembrie, găzduit de Norvegia şi Danemarca, a câştigat sâmbătă, la Târgu Mureş, cu scorul de 37-26 (18-11), şi ultimul meci din grupa sa preliminară. Pentru România au marcat Oana Manea (6 goluri), Valentina Ardean-Elisei (5), Melinda Geiger (4), Ramona Maier (4), Mihaela Tivadar (4), Patricia Vizitiu (4), Narcisa Lecuşanu (3), Cristina Neagu (3), Nicoleta Dincă (2), Cristina Vărzaru (2). Replica Elveţiei a venit de la Dinkel (6 goluri), Geissman (6), Dolder (5), Weigelt (4), Wenger (2), Ganz (1), Mustafoska (1), Williman (1).

Antrenorul echipei naţionale de handbal feminin a României şi al campioanei Oltchim Râmnicu Vâlcea, Radu Voina, a afirmat că a încheiat un sezon greu, dar în care au fost îndeplinite obiectivele. „Suntem mulţumiţi de joc. Fetele şi-au permis să facă spectacol, să joace relaxate în ultimul meci din campania de calificare la Europene. Pentru mine a fost un sezon greu, încărcat, la finalul căruia e o mulţumire că obiectivele de la echipa de club, dar şi de la naţională au fost îndeplinite. Nu vreau să fac referiri la negocierile cu Oltchim, acum sunt la echipa naţională", a declarat Radu Voina pentru Mediafax.

 

Lecuşanu s-a retras de la naţională

 

Partida cu Elveţia a fost ultima din carieră pentru Narcisa Lecuşanu, care şi-a anunţat oficial retragerea din echipa naţională. „A fost un meci frumos, în care am încercat să oferim spectacol fanilor. A fost însă şi ultimul meu meci la echipa naţională. Îmi va lipsi atmosfera, dar cred că e momentul să spun stop. Le mulţumesc tuturor celor care mi-au fost alături", a spus Narcisa Lecuşanu la final, conform sursei citate.

Rezultatele obţinute de România în Grupa I de calificare sunt următoarele: cu Ucraina, 27-27 şi 35-36, cu Portugalia, 37-23 şi 44-23, iar cu Elveţia, 39-18 şi 37-26. Tricolorele au încheiat Grupa I preliminară cu 9 puncte, pe locul secund, după Ucraina, care urma să joace aseară cu Portugalia. Tragerea la sorţi a grupelor CE va avea loc sâmbătă, la Odense, unde România nu va fi cap de serie, deoarece a încheiat calificările pe locul secund. La ediţia anterioară a CE, naţionala noastră s-a clasat pe locul cinci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS