17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova a retrogradat-o pe Dinamo

Craiova a retrogradat-o pe Dinamo


Dinamo – Craiova 70-73
(17-26, 18-28, 21-11, 14-8)

Arena Baschetului, spectatori: 300.

Dinamo: Urucatu (1p), Fometescu (21), Macaveiu, Sokolov (21), Markovic (14), R. Popa (13). Antrenor: Vasile Popa.

Craiova: Milicic (3p), Harvey (22), Lăpădat (2), Albu (3), McCculough (21), Pacioga (8), Şenai, Bassett (12), Dragovic (2). Antrenor: Zeljko Zecevic.

Au arbitrat: M. Ciulin, A. Olaru, A. Faur. Observator: M. Marinescu.

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au trecut de Dinamo Bucureşti cu scorul general de 3-2 şi s-au salvat de la retrogradare, în timp ce formaţia din Capitală părăseşte Divizia A pentru prima dată în istoria clubului „alb-roşu“.

 

Echipa masculină de baschet SCM-Universitatea Craiova va juca şi în sezonul viitor în prima divizie, după ce a depăşit Dinamo Bucureşti cu scorul general de 3-2, în turul secund din play-out.

Ultima confruntare, decisivă, a avut loc duminică seară, în „Arena Baschetului" din Capitală, iar oltenii s-au impus la o diferenţă de 3 puncte, scor 70-73. Încurajaţi frenetic de aproximativ 200 de spectatori veniţi din Bănie, jucătorii olteni au făcut un prim sfert de excepţie, în care au înscris 26 de puncte şi au primit doar 17. Elevii lui Zecevic au câştigat şi sfertul doi, scor 28-18, iar la pauza mare aveau un avantaj de 19 puncte, scor 54-35. Dinamoviştii au câştigat sfertul trei cu scorul de 21-11, iar înaintea ultimei reprize SCM-U conducea cu 65-56. La fel ca în celelalte trei din patru dispute anterioare între cele două formaţii, câştigătoarea s-a decis în ultimele minute. Fometescu şi colegii săi s-au apropiat periculos pe tabelă, iar cu 25 de secunde înainte de final, craiovenii aveau un avantaj minim, doar de un punct (71-70). În criză de timp, bucureştenii au comis multe faulturi, Bryan McCculough a transformat două din cele patru lovituri libere de care a beneficiat, ducând scorul la 73-70. „Alb-roşii" şi-au pus toate speranţele de a duce meciul în prelungiri în aruncarea de 3 puncte a lui Popa, dar acesta a ratat. Supărarea jucătorilor şi a conducătorilor de la Dinamo a fost cu atât mai mare cu cât este pentru prima dată în istoria de 62 de ani a clubului când echipa de baschet masculin retrogradează din prima divizie. Dinamo este cea mai titrată formaţie din baschetul masculin românesc, având în palmares 22 de titluri de campioană naţională. Alături de Dinamo, în Divizia B va merge şi Gladiator Cluj-Napoca, formaţie depăşită de CSU Cuadripol Braşov cu scorul general de 3-0.

 

Suporterii craioveni, şicanaţi de jandarmi şi dinamovişti

 

Deranjaţi de numărul mare de suporteri care au însoţit echipa SCM-U în Capitală, oficialii de la clubul Dinamo au făcut tot posibilul ca zgomotoşii fani olteni să fie evacuaţi cât mai repede din „Arena Baschetului". La începtul partidei, Marian Ştefan „Piticu’", vicepreşedinte la sporturi de sală la Dinamo, a venit în tribuna unde era galeria Ştiinţei şi i-a înjurat pe suporterii craioveni.

La pauza mare, fanilor li s-a permis accesul afară, dar când s-a reluat jocul jandarmii nu i-au mai lăsat să intre pe o parte dintre ei, găsind motive puerile. Mai mult, câţiva dintre susţinătorii Craiovei s-au ales cu amendă. La finalul jocului, antrenorul sârb Zecevic s-a pus în genunchi şi, cu lacrimi în ochi, le-a mulţumit fanilor, spunându-le că fără ei Craiova nu ar fi învins Dinamo de trei ori în cinci jocuri atât de importante. Tot după încheierea partidei, suporterii craioveni i-au cântat „La mulţi ani" lui O’Darien Bassett, care ieri a împlinit 24 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII