7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUitaţi folcloristele şi aduceţi punctele!

Uitaţi folcloristele şi aduceţi punctele!

Ceahlăul – U“ Craiova

Stadion: „Municipal“ – Piatra Neamţ, astăzi, ora 15.00 – GSP TV.

Echipe probabile:

„U“ Craiova: S. Lung Jr. – Bărboianu, V. Găman, R. Barbu, Bălace – Prepeliţă, Dilevski, Firţulescu – M. Costea, Dina, Al. Piţurcă. Antrenor interimar: Eugen Trică.

Ceahlăul: Villandsen – Bădescu, Bărcăuan, Viţelaru, Dumitraş – Stevic, Velkovski – Jeremic, Cebotaru, Vasilache – Ibrahim. Antrenor: Zoran Filipovici.

Vor arbitra: C. Balaj – I. Radu, V. Marinescu.

Alb-albaştrii trebuie să lase deoparte scandalul de la club şi să lupte pentru o victorie necesară ca aerul în meciul cu moldovenii.

 

La Piatra Neamţ, fotbalul se învârte în jurul lui Gheorghe Ştefan, alias „Pinalti", omul care a devenit celebru nu prin performanţe sportive deosebite, ci prin mediatizatul scandal al folcloristelor. La ani buni de la acel episod care a pus în lumină proastă fotbalul românesc, folcloristele revin în scenă, de data asta în Oltenia. Acuzele vin din partea oficialilor craioveni, care lasă să se înţeleagă că Mark Wotte a fost dat afară şi pentru că înaintea meciului cu Internaţional Curtea de Argeş i-a stat gândul mai mult la fete decât la tactica de joc. Tâlcul acestei poveşti este greu de descifrat, fiecare dintre părţile aflate în conflict încercând să demonstreze că deţine adevărul. „Nu vreau să comentez mai mult decât e cazul. Eu nu stau după fundul lui Wotte, nu ştiu ce a făcut el. Ce pot să vă spun este că 100% echipa a ieşit (sâmbătă – n.r.) după ora 11.00 din cameră, normal era să iasă mai devreme, la ora 9.00. Am nişte informaţii şi l-am suspendat momentan. Nu vreau să spun mai multe, e încă angajatul nostru", a declarat patronul Adrian Mititelu la GSP TV, justificând suspendarea antrenorului.

Olandezul s-a apărat, considerând totul o înscenare. „Nu e adevărat, e o minciună! Ei vor să mă pună într-o lumină proastă. Eu am fost foarte serios în pregătirea acestui meci şi sunt foarte supărat şi furios din cauza acestui scenariu. Contractul meu expiră în vara viitoare. Ca să întrerupă contractul trebuie să-mi dea banii pe tot sezonul viitor şi e evident că aceste zvonuri au apărut doar pentru că nu vor să mi-i mai dea. La ora 23.00 am ieşit să dăm nişte invitaţii, iar după o oră am revenit, am verificat jucătorii şi ne-am culcat şi noi pe la ora unu (noaptea – n.r.). Acum două săptămâni, când am bătut Vasluiul, eram cel mai bun antrenor, acum nu mai sunt", a reacţionat Wotte.

 

Ziua revanşei

 

Desigur, tot acest scandal nu are cum să nu lase urme asupra echipei, iar misiunea de a-i readuce pe juveţi cu picioarele pe pământ revine trioului Balaci – Trică – Biţă. „Minunea Blondă" s-a alăturat deja echipei, chiar dacă iniţial a negat că ar avea vreo implicare, i-a îmbărbătat pe jucători şi este aşteptat să se alăture echipei la Piatra Neamţ. Eugen Trică a primit mandat să conducă pentru următoarele două meciuri Universitatea de pe bancă, deşi, legal, nu poate fi antrenor la echipă. Dacă va plăti sau va fi răsplătit pentru această misiune rămâne de văzut. Pentru că, în caz de eşecuri, Trică riscă să-şi terfelească inutil numele. În schimb, în cazul fericit în care va reuşi rezultate bune, „Jose" poate deschide o portiţă spre noua carieră de antrenor pe care vrea să o îmbrăţişeze. Momentul este unul delicat, însă timpul presează, iar cel mai important este deznodământul acestei întâlniri.

Meciul va fi unul special pentru Universitatea, dar şi pentru Ilie Balaci, care după 27 de ani dă din nou piept cu Zoran Filipovic. Fostul atacant al Benficăi este cel care a oprit Universitatea în drumul ei spre finala Cupei UEFA, marcând, alături de Balaci, în egalul, 1-1, de pe „Central", după ce în tur fusese 0-0. Chiar dacă proporţiile nu se păstrează, rezultatul disputei Filipovici – Balaci şi-ar putea pune din nou amprenta pe istoria zbuciumată a Ştiinţei. Moldovenii nu uită însă că Ştiinţa i-a mai trimis o dată la matineu, iar de-a lungul anilor confruntările dintre cele două echipe au fost cu scântei. La gazde vor lipsi Forminte şi Balde – suspendaţi, în timp ce Iliev, şi el suspendat, nu va putea juca pentru craioveni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII