14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChivu şi Radu, adversari în blatul Lazio - Inter

Chivu şi Radu, adversari în blatul Lazio – Inter

Gazdele au cedat cu 2-0 meciul „nerazzurrilor“ pentru a nu o ajuta pe rivala de moarte AS Roma să câştige titlul de campioană a Italiei şi pentru a scăpa de furia fanilor.

 

Inter Milano, cu fundaşul Cristian Chivu integralist, a învins, în deplasare, cu scorul de 2-0, pe Lazio Roma, la care Ştefan Radu a jucat tot meciul, într-o partidă cu rezultat previzibil din etapa a 36-a a campionatului Italiei. Golurile oaspeţilor au fost marcate de Samuel (‘45+1) şi Motta (‘70).

La ambele reuşite ale interiştilor, suporterii gazdelor s-au bucurat, deoarece astfel marea rivală a lazialilor, AS Roma, şi-a redus considerabil şansele de a câştiga titlul. Înaintea partidei, fanii „biancocelesti" i-au ameninţat pe propriii jucători cu bătaia, iar ameninţările au continuat şi după fluierul de început al întâlnirii. De asemenea, suporterii gazdelor i-au huiduit la un moment dat pe Zarate, la o incursiune hotărâtă în careul oaspeţilor, şi pe portarul Muslera, când acesta a scos câteva mingi grele. Presa italiană a descris atmosfera din stadionul „Olimpico" ca fiind „cel puţin ciudată", cei 45.000 de fani ai gazdelor înfrăţindu-se cu cei 8.000 de ultraşi ai Interului.

Roma câştigase, la rândul ei, partida jucată în deplasare la Parma, cu 2-1, şi trecuse temporar pe primul loc. Inter şi-a redobândit însă poziţia de lideră, având acum un avans de două puncte faţă de gruparea „giallorossa", când au mai rămas de jucat două etape din Serie A.

 

Rosella Sensi: A fost o ruşine de meci

 

Faptul că Lazio a mimat fotbalul în partida cu Inter a deranjat conducerea Romei. Preşedintele clubului, Rosella Sensi, a declarat că i-ar fi fost ruşine să câştige un astfel de meci. „Cred că după acest meci nu mai trebuie să spună nimeni că Serie A este cel mai frumos campionat din lume. Mie mi-ar fi fost ruşine să câştig o astfel de partidă, pentru că a fost o ruşine de meci".

În schimb, conducerea Interului susţine că meciul nu a fost trucat:

„Nu a fost un meci amical. Din contră, a fost o partidă frumoasă şi spectaculoasă. În prima repriză ne-a fost chiar greu, mai ales că jucătorii erau şi puţin obosiţi după întâlnirea cu Barcelona. Ne-am descurcat mai bine în repriza secundă şi am reuşit să ne impunem", a declarat Ernesto Paolillo, administratorul delegat al clubului Inter Milano.

 

Udinese – Cagliari, altă partidă suspectă

 

Faptul că în Serie A, în ultimele etape, atunci când două echipe au nevoie de un rezultat de egalitate îl şi obţin a devenit o obişnuinţă în ultimii ani. Cagliari şi Udinese aveau nevoie de câte un punct fiecare pentru a fi sigure că se salvează de la retrogradare şi au încins o „miuţă" cu multe goluri pe stadionul „Sant’Elia". S-a terminat 2-2, cu goluri marcate de Lazzari (‘15) şi Jeda (‘58) pentru sarzi, respectiv Di Natale (‘26) şi Sanchez (‘28) pentru friulani. Casele de pariuri din toată lumea şi-au luat măsuri de precauţie înaintea acestei întâlniri şi au acordat o cotă foarte mică pentru o remiză. Alte rezultate din Serie A: Catania Calcio – Juventus Torino 1-1, AS Bari – Genoa 1893 3-0, Chievo Verona – SSC Napoli 1-2, Sampdoria Genova – Livorno 2-0, Atalanta Bergamo – Bologna 1-1, AC Milan – AC Fiorentina 1-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS