13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJaponezul Sato, adus degeaba?

Japonezul Sato, adus degeaba?

Minori Sato, jucătorul testat două zile la Târgu Jiu, s-a alăturat lotului echipei Pandurii în Antalya, cu toate că antrenorul Liviu Ciobotariu afirmase că nu mai are nevoie de serviciile sale.

Pandurii au scăpat de gerul din România, însă nici în Antalya vremea nu s-a arătat mai prietenoasă, acolo fiind un frig pătrunzător, neobişnuit, totuşi, pentru acea zonă. Elevii lui Ciobotariu au ieşit la antrenament bine echipaţi, unii dintre fotbalişti apelând şi la căciulă sau protecţii pentru urechi. Nici zborul nu a fost lipsit de peripeţii, aeronava în care au călătorit patru echipe din Liga I – Pandurii, Universitatea Craiova, Ceahlăul şi Unirea Alba Iulia – fiind zguduită puternic, prilej pentru Pedro Mingote de a face haz de necaz. „Dacă pică avionul în mare, scăpăm toţi de retrogradare!“, a exclamat ca un veritabil oltean lusitanul. Pandurii s-a cazat în acelaşi hotel cu FC Timişoara, însă bănăţenii vor încheia astăzi stagiul din Turcia şi vor reveni în ţară. Lotului echipei lui Ciobotariu i s-a alăturat şi Minori Sato, japonezul care a fost testat câteva zile şi la Târgu Jiu. Sato a evoluat în weekendul trecut în Turcia cu naţionala de tineret a Japoniei şi a preferat să facă joncţiunea cu pandurii în Antalya pentru a fi evaluat de Ciobotariu şi într-un joc amical, cu toate că tehnicianul a spus înaintea plecării în Turcia că nu mai are nevoie de serviciile sale. „Sato o să vină în Antalya, dar suntem acoperiţi pe postul respectiv“, afirmase „Ciobi“. Pandurii a semnat cu bosniacul Stojan Vranjes, un jucător de acelaşi profil cu japonezul, Sato fiind o soluţie pentru Pandurii Târgu Jiu doar în cazul plecării căpitanului Alexandru Păcurar. „Japonezul Minori Sato s-a alăturat lotului Pandurilor şi va fi testat de Liviu Ciobotariu în primele două jocuri amicale pentru a se lămuri în privinţa sa“, a declarat pentru site-ul sportingorj secretarul general al pandurilor, Daniel Băloi.

Au trecut testul

Ciobotariu şi-a supus elevii la un test fizic la primul antrenament din Turcia pentru a vedea nivelul de pregătire la care au ajuns. Cantonamentul de la Rânca şi-a dovedit din plin utilitatea, toţi băieţii arătând că au acumulat suficient pentru acest nivel al pregătirii. „Liviu Ciobotariu i-a supus ieri (luni- n.r.) pe jucători la un test pentru a vedea care este nivelul la care au ajuns cu pregătirea fizică şi toţi băieţii au răspuns foarte bine. A fost o surpriză foarte plăcută. S-au remarcat tinerii jucători care au făcut pregătirea cu prima echipă, cu un plus pentru Tătaru, Avramescu şi Rada, semn că antrenamentele de la Rânca le-au prins foarte bine şi sunt în creştere de formă fizică după acel stagiu“, a spus Băloi pentru sportingorj.

Amkar Perm, primul adversar

Pandurii Târgu Jiu va disputa astăzi, de la ora 11.00, la Belek, primul amical al stagiului din Antalya contra formaţiei ruse Amkar Perm. Antrenorul Liviu Ciobotariu va utiliza o echipă combinată de la Pandurii şi Pandurii II, mizând doar pe tineri. „La acest meci, antrenorul Liviu Ciobotariu va folosi doar jucători tineri, atât de la prima echipă, cât şi de la cea de-a doua, asta pentru că îşi doreşte să-i vadă la lucru în compania unei formaţii de primă ligă. După aceea, loturile îşi vor urma programele de pregătire, dar şi meciurile amicale separat“, a declarat Băloi. Conducătorii pandurilor care însoţesc echipa în Antalya au definitivat negocierile cu postul GSP TV, care va transmite pe 1 februarie un meci al pandurilor contra formaţiei din Kahzastan, Zhetysu Taldykorgan, unde a evoluat în urmă cu ceva timp şi fostul pandur Ionuţ Luţu. „Împreună cu domnul Temelescu am încheiat negocierile cu GSP TV şi am reuşit să oferim fanilor noştri din ţară un meci de pregătire al pandurilor televizat în direct. Partida respectivă o vom juca pe 1 februarie, la ora 15.30, în compania formaţiei Zhetysu Taldykorgan“, a mai declarat Daniel Băloi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS