15.6 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPrezentare cu scop caritabil

Prezentare cu scop caritabil

Pandurii Târgu Jiu îşi va prezenta lotul pentru returul sezonului 2009-2010 pe 13 februarie în prezenţa unor jucători ai „Generaţiei de Aur“, dar şi a şefului LPF, Mitică Dragomir, în cadrul unui eveniment caritabil.

Clubul Pandurii Târgu Jiu va organiza pe 13 februarie, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, o acţiune caritabilă pentru ajutorarea unui copil cu tumoare pe creier, Andrei Glăvan, prilej cu care gruparea gorjeană îşi va prezenta şi lotul pentru returul acestui campionat.
Jucătorii „Generaţiei de Aur“ care şi-au anunţat prezenţa la această acţiune, printre care se numără Hagi şi Gică Popescu, vor înfrunta fostele glorii ale pandurilor, urmând ca tricourile acestora să fie scose la licitaţie.
„Vom prezenta lotul echipei şi vom avea un meci între fostele glorii ale pandurilor, unde Liviu Ciobotariu va juca un sfert de oră. Vom avea invitaţi de marcă, Hagi, Gică Popescu, Adi Ilie, Doboş, Rotariu, Timofte, Vlădoiu, arbitraţi de Ion Crăciunescu. Vor fi prezenţi şi oficiali ai FRF şi ai LPF, Sandu Boc, Mitică Dragomir şi Ionuţ Lupescu. Această acţiune este caritabilă, tricourile de joc ale tuturor celor care vor evolua la sală vor fi scoase la licitaţie pentru a ajuta un copil, Andrei Glăvan, care are o tumoare pe creier“, a spus vicepreşedintele Viorel Temelescu.
Cei de la Pandurii Târgu Jiu nu sunt la primul eveniment caritabil. Pe 11 februarie 2008, aceştia au donat 25.000 de lei unei fetiţe bolnave de cancer, Eliza Ploscaru, dintre care 7.000 au reprezentat încasările amicalului cu Minerul Lupeni, iar 18.000 au fost donaţi de către conducerea administrativă, cea tehnică a echipei şi de către jucători.

Chibulcutean, promovat căpitan secund

Banderola de căpitan al pandurilor va poposi din retur pe braţul lui Alexandru Păcurar, dacă golgheterul pandurilor nu va părăsi gruparea gorjeană până la startul returului. Cum oficialii clubului susţin că Păcurar este transferabil până la finalul perioadei de transferuri, antrenorul Liviu Ciobotariu îşi va lua măsuri şi va testa formule cu şi fără Păcurar.
„În acest moment mă pot baza în retur şi pe Păcurar. Eu am purtat o discuţie cu jucătorul şi el cu conducerea. Am stabilit că, deocamdată, Alex Păcurar nu are nici o ofertă concretă de a pleca de la Pandurii. În orice caz, Păcurar nu poate să plece liber de contract. Am avut o discuţie cu el şi a înţeles care e situaţia şi o să încerc să îmi formez o echipă pentru prima etapă de campionat cu Alex Păcurar, dar şi fără el. În prezent, Păcurar este jucătorul pandurilor şi mă bazez foarte mult pe el“, a declarat Ciobotariu. Alin Chibulcutean a fost „promovat“ în postura de căpitan secund.
„Varianta de rezervă pentru căpitanul de echipă e Chibulcutean. El va prelua banderola dacă va pleca Alex Păcurar, care e căpitan“, a lămurit lucrurile „Ciobi”.

Tremonti, lăudat

Revenit la Pandurii cu câteva kilograme în plus, Thiago Tremonti l-a impresionat pe antrenorul Liviu Ciobotariu în stagiul de la Rânca pentru modul în care s-a pregătit.
„Vreau să-l remarc pe Tremonti care a făcut eforturi foarte mari. E un jucător ambiţios. Îmi place modul în care s-a pregătit. A slăbit trei kilograme“, l-a lăudat Ciobotariu.
Tremonti nu a evoluat nici un minut în turul campionatului, revenind la Târgu Jiu la reunirea lotului în 2010, după ce a suferit o operaţie în zona inghinală la Sao Paolo, urmată de o perioadă lungă de recuperare tot în Brazilia. Atât pentru Tremonti, cât şi pentru Cardoso stagiul de la Rânca a fost primul cantonament montan al carierei lor, cei doi brazilieni având probleme cu respiraţia, dar şi cu frigul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS