5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCap de linie şi pentru Sorana

Cap de linie şi pentru Sorana

Singura tenismană română care a ajuns în turul secund al probei de simplu de la Australian Open, Sorana Cârstea, nu a putut supravieţui „bombelor“ trimise de rusoaica Alisa Kleybanova, a 27-a favorită la câştigarea trofeului. Târgovişteanca de 19 ani (44 WTA) a fost eliminată după două seturi, scor 4-6, 3-6, moscovita pregătită de românul Iulian Vespan având şi avantajul unei zile de odihnă în plus, pentru că ea a disputat partida din primul tur luni, în timp ce sportiva noastră a intrat în concurs marţi.
Sorana a fost răsplătită de organizatorii turneului de Mare Şlem de la Antipozi cu 100 de puncte WTA şi cu 31.500 de dolari. Aflată pe locul 44 în lume, Cârstea ar putea reveni în Top 40 cu punctele câştigate.

Niculescu continuă
la dublu

Tot la Melbourne, dar în proba de dublu, perechea formată din Monica Niculescu şi Yung Jan Chan (Taiwan) s-a calificat în turul doi, după ce a trecut în manşa inaugurală de dublul australian format din Monique Adamczak şi Nicole Kriz, scor 6-3, 6-1. În turul următor, cuplul româno-asiatic va da piept cu învingătoarele partidei Marina Erakovic (Noua Zeelandă) / Casey Dellacqua (Australia) – Alla Kudryavtseva (Rusia) / Ekaterina Makarova (Rusia).
Monica Niculescu va participa şi în proba de dublu mixt, unde-l are ca partener pe veteranul austriac Julian Knowle. Primii lor adversari vor fi Flavia Pennetta (Italia) şi Marcelo Melo (Brazilia).

Tecău şi Arnold,
în turul doi

În proba masculină de dublu, Horia Tecău şi partenerul său, Lucas Arnold Ker, s-au calificat în turul secund după victoria obţinută în faţa dublului Wesley Moodie (Africa de Sud) / Mihail Youzhny (Rusia), cu 4-6, 7-6 (4), 7-5. Pentru un loc în faza următoare de la Melbourne, Tecău şi Arnold vor juca împotriva echipei învingătoare din disputa Leos Friedl / David Skoch (Cehia) şi Lukas Dlouhy (Cehia) / Leander Paes (India), aceştia din urmă fiind favoriţii numărul trei la câştigarea turneului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS