19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu a îngenuncheat-o pe Chievo

Mutu a îngenuncheat-o pe Chievo

Atacantul român a înscris două goluri şi a oferit un „assist“ în disputa cu echipa din Verona, pe care Fiorentina a câştigat-o cu 3-2, rezultat în urma căruia formaţia „viola“ s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Italiei.

Atacantul român Adrian Mutu a înscris de două ori pentru Fiorentina în partida câştigată joi seară, scor 3-2, pe teren propriu, în faţa lui Chievo Verona, rezultat în urma căruia formaţia „viola“ s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Italiei. Deşi oaspeţii au condus de două ori, echipa din Florenţa, condusă magistral de Mutu, a reuşit să revină de fiecare dată şi să-şi continue astfel drumul în „competiţia KO“ a Italiei.
„Briliantul“ a înscris primul său gol în minutul 34, cu o lovitură de cap după o centrare a lui Pasqual, iar în minutul 77 a finalizat o acţiune personală cu un şut puternic de la 16 metri, aducând astfel victoria echipei sale. Celălalt gol al Fiorentinei l-a marcat Babacar, în minutul 75, în timp ce pentru Chievo au punctat Granoche (‘7) şi Bentivoglio (‘38).
În urma acestui rezultat, Fiorentina s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Italiei, unde au mai ajuns Internazionale Milano, AS Roma, AC Milan, Catania, Juventus, Udinese şi Lazio.

Presa italiană l-a lăudat pe „Briliant“

Considerând că Adrian Mutu a calificat-o de unul singur pe Fiorentina în sferturile de finală ale Cupei Italiei, presa peninsulară l-a ridicat în slăvi pe atacantul român. Cotidianul La Nazione a considerat că spectacolul oferit de „Briliant“ a fost încântător şi eficient. „Mutu a făcut spectacol! A realizat o doppietta şi a oferit un assist. Fenomenul a câştigat aproape de unul singur împotriva lui Chievo“, a menţionat ziarul italian. „Legea lui Mutu“, a titrat Corriere dello Sport, care a notat: „Românul a pus umărul la revenirea Fiorentinei în meciul cu Chievo. Acum urmează Lazio. Mutu şi Fiorentina au strălucit“, a scris sursa citată. „Mutu o trage pe Fiorentina în sferturile Cupei. Două goluri, o bară şi o prestaţie de campion adevărat. Adrian Mutu a fost marele protagonist al meciului Fiorentina – Chievo, având şi mai multe mari ocazii de gol“, a notat Tuttosport. „Fenomenul a revenit după o pauză de câteva luni, iar Florenţa îl iubeşte din nou cu adevărat pe atacantul român“, a scris Firenzeviola, în timp ce Violanews a menţionat că Mutu a ajuns prin cele două goluri pe locul 7 în clasamentul golgheterilor all-time ai grupării „viola“. El are 62 de goluri şi l-a ajuns pe Rigano în această ierarhie.

Prandelli, încântat de evoluţia lui Mutu

Integralist în partida cu Chievo, Mutu a ajuns la patru goluri înscrise în nouă zile, după ce în precedentele două partide în care a evoluat, cu Siena şi Bari, a reuşit să-şi treacă numele pe lista marcatorilor. Deşi s-a confruntat cu mari probleme medicale în ultimul an, fotbalistul de 31 de ani a reuşit în actualul sezon să înscrie opt goluri: două în Cupa Italiei, trei în Serie A şi alte trei în Liga Campionilor.
De altfel, antrenorul formaţiei „viola“, Cesare Prandelli, a lăudat prestaţia lui Adrian Mutu din meciul cu Chievo Verona, susţinând că jucătorul român are capacitatea de a „trage“ echipa după el. „De la Mutu mă aştept întotdeauna să joace un rol important în echipă, iar atunci când a fost în formă nu m-a dezamăgit niciodată“, a spus Cesare Prandelli, care a adăugat ca victoria toscanilor din meciul de joi seară a fost pe deplin meritată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII