19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDorin Mitriţă: Wotte trebuie lăsat să-şi facă meseria

Dorin Mitriţă: Wotte trebuie lăsat să-şi facă meseria

Fost campion cu Ştiinţa în 1991 şi apoi jucător în campionatul Olandei, „Piticul“ afirmă că antrenorul olandez al Craiovei are experienţă, dar trebuie sprijinit pentru a reuşi.

– Ce mai faci, ai dispărut din Craiova, nu mai eşti în fenomenul fotbal?
– Sunt bine, m-am stabilit în Bucureşti. Este adevărat că nu sunt implicat în fotbal, asta-i viaţa. Ce fac acum? Îmi cresc băiatul! Nu sunt avid după presă, nu caut ziariştii, aşa că nu prea aveţi ce scrie despre mine.
– Presupun că te uiţi însă la meciurile de fotbal. Cum ţi s-a părut Universitatea în prima parte a sezonului?
– M-am uitat la aproape toate meciurile Ştiinţei. N-aş vrea să comentez deoarece nu sunt în temă cu problemele de la Craiova, nu am informaţii.
Să-mi dau cu părerea? Nu aş vrea să supăr pe nimeni. Este clar că Universitatea nu a avut un tur reuşit, a ieşit şi din Cupă. Eu zic că nu trebuia demis antrenorul Napoli. Aşa văd eu problema din afară. Altceva juca echipa cu Napoli pe bancă. După această greşeală, s-au făcut altele.
– Care?
– Au fost puşi antrenori olteni, dar care erau dirijaţi de altcineva.
– De unde cunoşti amănuntele acestea? Neagoe mi-a mărturisit că doar el făcea echipa, nu altcineva.
– Păi, de aceea nu voiam să vorbesc… Asta-i părerea mea!

Nu cred că stilul olandez se poate impune la noi

– Ce zici de noul antrenor, olandezul Mark Wotte?
– În primul rând, aş remarca faptul că Universitatea Craiova, numindu-l pe Wotte antrenor, a făcut o premieră, ca să zic aşa. Wotte este primul antrenor olandez adus în campionatul României, sper să nu mă înşel. A mai fost un olandez pe la Dinamo, imediat după revoluţie, dar ca director tehnic. Ce zic de el? N-am ce zice. Să-l lăsăm pe om să-şi facă meseria aşa cum ştie el mai bine. Nu mi-l amintesc prea bine din vremea când am jucat în Olanda. Am înţeles însă că, printre alte echipe, a pregătit şi naţionala de tineret a Olandei, ceea ce spune „ceva“. Reprezintă şcoala de fotbal olandeză, are experienţă ca antrenor, dar am unele rezerve în altă privinţă. Eu am jucat câteva sezoane în campionatul Olandei. Ştiu cum se joacă acolo. Şi, din acest punct de vedere, am anumite rezerve.
– Concret, la ce te referi?
– Cred că este destul de greu ca stilul olandez să se impună la noi. Nu spun că ar fi imposibil.

Dacă erau bani, Victor Piţurcă era la Ştiinţa!

– Ai aflat că Universitatea ar putea deveni un fel de club occidental, pe model olandez? Zic asta deoarece finanţatorul Craiovei a declarat că va fi o infuzie de olandezi la Ştiinţa, inclusiv un manager general.
– Foarte bine! Dacă finanţatorul Universităţii are bani pentru transformarea radicală a clubului e OK, ar fi grozav. Eu zic însă că, dacă finanţatorul Craiovei ar avea bani aşa cum declară, acum la Universitatea Craiova ar fi fost Victor Piţurcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII