15.6 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSato, Speedy Gonzales de Târgu Jiu

Sato, Speedy Gonzales de Târgu Jiu

Japonezul testat de Pandurii, Minori Sato, i-a făcut o bună impresie antrenorului Liviu Ciobotariu după prima zi de pregătire cu Pandurii, însă o decizie finală în privinţa sa va fi luată la finalul perioadei de probă.  

Minori Sato are la dispoziţie doar două zile să-l convingă pe Liviu Ciobotariu că are calităţile necesare pentru Liga I. Japonezul care va împlini 19 ani în luna martie va părăsi vineri România pentru a juca în Turcia un amical cu naţionala de tineret a „Ţării Soarelui Răsare“.
Prima impresie lăsată de Sato la Târgu Jiu este pozitivă. Micuţ de statură, japonezul compensează prin viteză şi prin posesia balonului, însă Ciobotariu va lua o decizie finală abia la finalul testării.
„Singura noutate pare să fie acest jucător japonez care este în teste, un jucător care la prima vedere pare interesant, însă o să mă edific abia după următoarele antrenamente. Are calităţi. Este micuţ, nu are o statură foarte mare, este un fotbalist de viteză, foarte rapid, pierde foarte greu mingea din câte am văzut, însă nu mă pot pronunţa după primul antrenament. O să-l văd şi la şedinţa de finalizare şi o să mă edific atunci. Nu va merge la Rânca deoarece pe 15 are un meci amical cu naţionala de tineret a Japoniei cu Turcia“, a declarat Ciobotariu. Astăzi este aşteptat să se alăture lotului pandurilor şi a doua achiziţie a anului, Daniel Orac, care şi-a reziliat de curând contractul cu gruparea elenă Panthakrikos.
Pandurii Târgu Jiu va urca vineri la Rânca pentru un stagiu montan de cinci zile, finalizat cu un meci amical în compania unei divizionare B, probabil Minerul Lupeni, programat joi, 21 ianuarie, la Târgu Jiu.
„La Rânca avem program de alergări, nu avem teren să lucrăm şi cu mingea. Stăm cinci zile, avem două antrenamente pe zi, program normal. Este perioada cea mai urâtă pentru jucători pentru că sunt antrenamente fizice ca să ne prindă prima etapă pregătiţi. Stagiul de la Rânca o să-l încheiem cu un joc amical la Târgu Jiu. Nu am fixat adversarul, am discutat cu cei de la Lupeni, dar nu ştiu sigur“, a mai spus „Ciobi“.

Avrămescu ia locul
idolului său

Transferul căpitanului Flo-rin Stângă în Grecia, la Skoda Xanthi, este o oportunitate pentru tânărul Alexandru Avrămescu să debuteze în Liga I, mai ales că antrenorul Ciobotariu este hotărât să-i ofere această şansă.
„Mie îmi place foarte mult Avrămescu, totul depinde de el. Are de partea lui tinereţea. Este un jucător care are curaj, însă acum totul depinde de el“, a spus Ciobi. Format la Centrul de Copii şi Juniori de la Pandurii, Avrămescu ridică mănuşa aruncată de tehnician.
„Probabil după pregătirea din Antalya şi meciurile amicale de acolo îmi voi da testul. E o trecere grea, dar cred că mă voi adapta. Este o şansă unică pentru că nu i se iveşte oricui. Este un pas cam mare de la Liga III-a la Liga I, dar sunt pregătit să fac pasul acesta. Nu mi-e teamă de meciurile din campionat. Este o şansă de care trebuie să profităm nu doar eu, ci şi cei cinci colegi de la echipa secundă care sunt în pregătire“, a declarat Avrămescu. Idolul lui Avrămescu este Florin Stângă, jucător pe care îl poate înlocui în linia mediană a pandurilor din retur.
„Exemplu de viaţă şi în afara terenului era Stângă. Îmi plac Masquerano şi Xavi Alonso“, a spus Avrămescu.

Pajovic, la Târgu Jiu

Preparatorul fizic sârb Slobodan Pajovic a sosit ieri la Târgu Jiu şi a asistat la antrenamentul de dimineaţă al pandurilor, condus de Liviu Ciobotariu. Însoţit de impresarul Zvonko Milojkovic, Pajovic a negociat cu conducătorii clubului Pandurii, însă cele două părţi nu ajunseseră la un punct comun înainte de închiderea ediţiei.
„Am înţeles că s-a luat legătura cu un preparator fizic. Am negociat şi cu doi preparatori fizici din România, dar care nu au putut să vină. Cel care a fost la Otopeni şi am mai fost în discuţie cu Marian Lupu, dar el a rămas preparatorul fizic al echipei naţionale. Asta este situaţia“, a comentat Ciobotariu. Atacantul sârb al pandurilor Milanko Raskovic spune că Pajovic este un dur al pregătirii fizice.
„Îl ştiu pe Pajovic. Venea la juniorii de la Steaua Roşie şi le spunea antrenorilor care copil ajunge departe şi avea dreptate. Este un bun preparator, mare profesionist. Dacă vine, o să avem parte de alergare multă“, a spus şi Raskovic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS