20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

De ce nu Trică?

Am scris ieri un editorial în care, la sfârşit, pledam pentru un antrenor oltean la Universitatea. Aveam ca argument mentalitatea de învingători a oltenilor, cât şi faptul că performanţele Ştiinţei au fost obţinute cu antrenori olteni. Aici trebuie să fac o paranteză şi să spun că în comentariul de ieri am uitat să precizez că performanţa maximă a Universităţii în cupele europene a fost calificarea în semifinala Cupei UEFA (ediţia 1982/1983), antrenor al „Craiovei Maxima“, cum a fost supranumită acea echipă celebră a Ştiinţei, fiind olteanul Constantin Oţet.
Revenind la subiectul zilei, numirea unui nou antrenor la Universitatea, nici până la ora închiderii ediţiei cotidianului nostru nu s-a comunicat oficial numele noului „principal“, dar se pare că acesta va fi un străin. Doar zvonuri, speculaţii… Bunăoară, s-a zvonit că aseară Mititelu s-ar fi întâlnit cu Eugen Neagoe şi, surprinzător, avem confirmarea aceastei „întâlniri de taină“ chiar de la finanţatorul Ştiinţei. Ştiam că Adrian Mititelu nu a mai vorbit cu antrenorul Neagoe de la începutul lunii decembrie anul trecut. Aceştia au dialogat ultima oară înaintea ultimului meci din tur, Oţelul – Universitatea 1-0, pe 12 decembrie 2009, cel care a provocat demiterea lui Neagoe. De fapt, „Geană“ a aflat despre înlocuirea sa de la cârma tehnică a Craiovei de la ziarişti, în timp ce finanţatorul Adrian Mititelu nu i-a dat un telefon de atunci până ieri!
Uitându-ne pe lista antrenorilor olteni care ar putea prelua, ipotetic, Universitatea, am găsit nume de tehnicieni care au mai fost la Craiova, dar unii au angajament, alţii nu pot antrena în Liga I, iar mulţi nu sunt pe placul ochilor actualului finanţator. Acesta a mărturisit că, dintre cei foşti pe la Ştiinţa, doar lui Ilie Balaci i-ar mai încredinţa, ca tehnician, echipa.
Uitându-ne în ograda Ştiinţei, am găsit soluţia: Eugen Trică! De ce nu? Este oltean, are mentalitate cu adevărat de învingător, are experienţă, are „stofă“ de antrenor la Craiova, acolo unde s-a lansat şi acolo unde Trică vrea să-şi încheie cariera de jucător şi să debuteze, probabil, în cea de antrenor. Eugen este aproape de încheierea carierei fotbalistice ca jucător, de ce nu s-ar încerca o asemenea variantă? Ei, dacă lângă Trică ar veni şi alţi olteni adevăraţi, gen Gică Craioveanu, ce conducere tehnică am avea! Este doar un punct de vedere, atât.

PS.
Adrian Mititelu m-a „certat“ ieri preţ de o oră pentru că, printre altele, am scris în editorialul de marţi „încă finanţatorul Mititelu“, ţinând să-mi precizeze că Universitatea Craiova va fi pe vecie a lui şi a copiilor lui… Corectez şi spun că Adrian Mititelu este finanţatorul Universităţii, e OK?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII