18.3 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa speră în revanşă

Ştiinţa speră în revanşă

CFR Cluj – Universitatea
Stadion
„Dr. Constantin Rădulescu“, sâmbătă, ora 20.00 (Digi Sport).
Formaţii probabile
CFR Cluj:
Peskovic – Panin, Cabrera, Cadu, Edimar – Dani, Flores, Culio – Dubarbier, Y. Kone, Mara. Antrenor: Andrea Mandorlini.
Universitatea: S. Lung – Bădoi, Găman, Mitchell, Şoavă – Trică, D. Stoica, Prepeliţă, Wobay – M. Costea, Fl. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.
Vor arbitra: Ovidiu Haţegan – V. Urzică, C. Savu.

Oltenii nu au uitat eliminarea cu cântec din meciul de Cupă de la Craiova şi promit să se răzbune la Cluj, iar Neagoe, singurul antrenor din Liga I care în campionatul fast al clujenilor din 2007/2008 a câştigat, cu Pandurii, în Gruia, vizează sâmbătă victoria şi cu Ştiinţa.

Scandalul ivit după meciul din sferturile Cupei României, Universitatea vs. CFR Cluj, nu s-a încheiat, cele două grupări dorind ca sâmbătă să-şi demonstreze valoarea în partida de campionat, un derbi între două foste campioane ale provinciei. Ştiinţa şi CFR sunt singurele formaţii din afara Capitalei care au în palmares un event (mă refer la anii de după cel de-al doilea război mondial).
Oficialii, antrenorul Neagoe şi jucătorii au afirmat după partida cu cântec de la Craiova că echipa-fanion a oltenilor este hotărâtă să dovedească sâmbătă în Gruia că Ştiinţa este peste CFR din punct de vedere valoric şi că ar fi meritat să ajungă în semifinale Cupei României. Chiar dacă n-au strălucit în ultima partidă din campionat, cu Ceahlăul, oltenii au „legat“ două victorii în ultimele două meciuri ale acestui final fierbinte de tur, astfel că elevii lui Neagoe speră să nu vină cu mâna goală din Gruia.

Neagoe vrea să repete isprava cu Pandurii

„Dacă vom reuşi să repetăm evoluţia din meciul cu Timişoara şi cu Urziceni, sunt convins că vom veni cu puncte de la Cluj“, a spus, înainte de plecarea spre Cluj, „Geană“. Pe când era antrenor la Pandurii Târgu Jiu, Neagoe a reuşit să învingă, în returul campionatului 2007/2008, pe viitoarea campioană CFR Cluj chiar în Gruia, cu 2-1, singurul meci pierdut de clujeni acasă în acel campionat. Abia acum s-a aflat că la acel meci s-ar fi petrecut unele tentative de corupere a lui Neagoe, acesta refuzând însă propunerea gazdelor, aceea de a pierde. Evenimentul, povestit de Mititelu, a fost însă eronat datat. El s-a petrecut în seara premergătoare meciului CFR – Pandurii, şi nu la pauza partidei, aşa cum susţine finanţatorul Craiovei. Neagoe vrea şi acum să producă surpriza în Gruia, iar argumentele sale sunt: ambiţia jucătorilor de a se revanşa faţă de eliminarea dureroasă din cupă, cât şi posibila reintrare în formaţie a unor piese grele, cum ar fi Trică, D. Stoica şi Prepeliţă, ultimul făcându-şi „încălzirea“ în partida cu Ceahlăul. Având în vedere problemele lor de sănătate, dar şi faptul că în ultimele două săptămâni n-au efectuat antrenamente cot la cot cu coechipierii, n-ar fi exclus însă ca Neagoe să nu-i trimită în teren pe toţi trei din primul minut al meciului. Din lotul deplasat la Cluj nu face parte Dilevski, accidentat.

Boc: Cel mai bun
să câştige!

În afară de tevatura cu schimbarea arbitrului de centru, a mai fost o problemă în privinţa unui observator delegat la partida din Gruia. Pe site-ul Comisiei Centrale a Arbitrilor de la FRF au apărut ca observatori Mircea Neşu şi Gigi Nedelescu, deşi acesta din urmă primise acasă, prin fax, delegare la meciul Pandurii – Rapid?! Şi asta, în timp ce Alexandru Boc se afla în drum spre Cluj, ca observator la meciul din Gruia, alături de Neşu! „Sper ca ambele echipe să uite de meciul din Cupă. Sunt convins că arbitrul Haţegan, supervizat din tribună chiar de preşedintele CCA, Vasile Avram, nu va tolera nici o abatere. Pronostic? Sunt observator, nu fac asemenea declaraţii. Cel mai bun să câştige!“, a spus Alexandru Boc. În tabăra gazdelor, Tony (cumul de patru cartonaşe galbene) şi Traore (ivorianul mai având o etapă de suspendare, în urma eliminării directe din meciul de Cupă, din Bănie) sunt suspendaţi. După toate probabilităţile, antrenorul clujenilor, Andrea Mandorlini, îl va titulariza pe Panin pe dreapta, în timp ce brazilianul Edimar ar putea evolua fundaş stânga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

47 COMENTARII