Cîrţu s-a despărţit de Pandurii

Autori


Sorin Cîrţu, împreună cu staff-ul său tehnic, şi-a reziliat contractul cu Pandurii Târgu Jiu după evenimentele petrecute în partida cu Unirea Urziceni. Liviu Ciobotariu va fi, cel mai probabil, noul tehnician al gorjenilor.

Pandurii Târgu Jiu s-a despărţit pe cale amiabilă de antrenorul Sorin Cîrţu, împreună cu tehnicianul părăsind banca tehnică a grupării gorjene şi colaboratorii săi, „secunzii“ Mircea Irimescu şi Silviu Lung, dar şi preparatorul fizic, Fane Cioacă. Gestul din finalul partidei cu Unirea Urziceni, când i-a arătat arbitrului Augustus Constantin mâinile „încătuşate“, a fost decisiv pentru Cîrţu. „Am analizat în linişte ceea ce s-a întâmplat cu Unirea Urziceni şi am considerat că virulenţa şi vehemenţa cu care am protestat la prestaţia arbitrului nu-mi fac o imagine bună. Consider că am greşit în manifestarea respectivă şi am cerut conducerii clubului Pandurii încetarea colaborării. Este un gest prin care îmi recunosc un anumit grad de vinovăţie. Am comis-o, plătesc! Probabil sunt un rău al fotbalului românesc, de aceea mă şi dau la o parte. Sunt gesturi care la unii sunt trecute cu vederea, iar la mine nu. Vorbele mele ustură“, a  spus Cîrţu.

„Sorinaccio“ a preluat Pandurii Târgu Jiu după etapa a opta a sezonului trecut, când echipa avea cinci puncte, şi a terminat campionatul 2008-2009 pe locul 11, cu 43 de puncte, iar în acest sezon a strâns 15 puncte, lăsând echipa pe locul nouă. „Îi mulţumesc domnului Sorin Cîrţu şi echipei sale pentru activitatea depusă la Pandurii. Să nu uităm că a venit la echipă într-o situaţie foarte grea, a câştigat 53 de puncte într-un an. A renunţat la locul lui de muncă pentru un gest care a înţeles că e greşit, e un semn de demnitate. Sper ca acest fapt şi analiza pe care a făcut-o să fie un exemplu pentru fotbalul românesc, un gest care va declanşa o anumită curăţenie pe toate nivelurile, un gest care să dea de gândit“, a spus preşedintele pandurilor, Marin Condescu.

A renunţat la 200.000 de euro

Deşi mai avea contract cu Pandurii Târgu Jiu până în vara anului 2011, Sorin Cîrţu a cerut să i se plătească doar banii pe perioada cât a lucrat la Târgu Jiu. „Nu m-a interesat nimic din ceea ce aveam dreptul în viitor. E vorba de sute de mii de euro, dar aşa am considerat. Plătesc în felul în care vreau eu şi recunosc în felul în care vreau eu. Nu accept să-mi traseze cineva vreo linie. Nu mă cramponez de contract“, a spus Cîrţu. Şeful pandurilor a dezvăluit şi suma la care a renunţat Sorin Cîrţu, 200.000 de euro. „Noi am negociat numai pe cele trei luni care au trecut. Mai erau aproximativ doi ani de contract, dar Sorin Cîrţu nu a ridicat nici un fel de problemă la drepturile din contractul care era în vigoare, undeva la 200.000 de euro. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi pentru antrenorii secunzi, s-a negociat în aceiaşi parametri“, a mărturisit Condescu.


Cîrţu nu are dreptul să mai antreneze în acest campionat o echipă de Liga I, astfel că se va odihni până la vară, când aşteaptă oferte: „Nu o să mă duc în Liga a II-a, iar la Liga I nu am voie. Am nevoie de odihnă, să revin la vară să mă lupt cu Bogaciu, Constantin şi alţii. Eu, cu munca mea, ei, cu directivele“.

Liviu Ciobotariu,

recomandat de Cîrţu

Cel care îi va succeda lui Sorin Cîrţu pe banca tehnică a echipei Pandurii este, cel mai probabil, Liviu Ciobotariu, actualul tehnician al formaţiei CS Otopeni, care activează în Liga a II-a. Ciobotariu a fost recomandat lui Marin Condescu chiar de Cîrţu şi va sosi la Târgu Jiu împreună cu secundul Gabi Mărgărit. „Ciobi este un tip care poate, mi-ar plăcea să vină la Pandurii. Este un tip care poate duce munca mea mai departe. Am încredere în el, e un băiat de caracter“, a afirmat Cîrţu. Şi Marin Condescu a spus că din lista de patru-cinci nume, Liviu Ciobotariu a primit cele mai multe aprecieri din partea lui Cîrţu. „Ultimul cuvânt al lui Sorin Cîrţu a fost Liviu Ciobotariu. El a primit cele mai multe aprecieri din partea lui Sorin“, a confirmat Condescu. Obiectivul noului tehnician va fi acelaşi ca şi în cazul lui Sorin Cîrţu, clasarea pe locurile 6-10. Liviu Ciobotariu a activat la Pandurii Târgu Jiu şi ca fotbalist, în sezonul 1989-1990, când tehnician era Ion Marin, fiind împrumutat de la Progresul Bucureşti.Comenteaza acum

Un comentariu;

  1. ADITA said:

    Nu este nevoie de efective marite, ci de lege respectata; nu numai de unii, ci de toti.Avem nevoie si de modele(daca mai sunt), de respect, de civilizatie si de atitudini ferme in unele cazuri(multe, prea multe cazuri de indisciplina).Dezord inea, debandada, badarania….la moda, cu tendinte de generalizare.

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 29 octombrie 2009

Actualitate

» Parcul Tineretului, teritoriu împărţit
» Tarif de 2,5 lei/km la taxi în Craiova
» Cowboy de Beharca
» Ionuţ Costea, directorul Eximbank, câştigă 20.760 de euro pe lună
» Craiova: Elevii din Cuza, hrăniţi cu alimente interzise
» Demolarea se mută pe Arieş
» Bani publici la avocaţi
» Craiova: Gândacii au gonit firma de dezinsecţie din Spitalul de Urgenţă
» Pierderi mari la Avioane Craiova
» Sute de afaceri scoase la vânzare pe internet

Local

» Incendiu în Jiana Mare
» Băieţelul abandonat, dat în grija bunicilor
» Târgul Romaneşti s-a făcut scrum
» Casă nouă de la ANL
» Schimb de experienţă pedagogică la Craiova
» CE Turceni, chemat în judecată de foştii salariaţi
» Automatele de bilete, pe post de coşuri de gunoi
» Protest la PIC

Dolj

» Campion la karate
» Crimă la Giurgiţa

Gorj

» Incendiu în cartierul barăcilor ACH din Târgu Jiu
» Accidentat de maşina poliţiei

Sport

» Ştiinţa, în sferturi
» Juveţii, aşteptaţi la Severin
» Găzarii, gata să iasă din anonimat
» Cîrţu s-a despărţit de Pandurii
» Universitatea trăieşte… din amintiri
» Serena, primul pas spre trofeu
» Niculescu a dres busuiocul
» Natalia Andrei, noua şefă a Direcţiei pentru Sport Dolj
» Voina e optimist
» Marica, eliminat din Cupa Germaniei
» Zenga vrea să învingă pe Inter Milano
» Umilinţă galactică

Bani & Afaceri

» Romanian British Expo
» Bursele Erasmus, o şansă ignorată de studenţi
» Poveste de viaţă: olarul altor vremuri
» Ministerul Economiei nu are parteneri pentru Avioane Craiova
» Doljenii se împrumută mai puţin
» Rătăcit între două primării

Magazin

» Horoscop
» Scurte ştiri
» O siluetă de invidiat, cu o dietă sănătoasă
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Fereşte-te de radar!
» Picătura de cunoaştere
» Tratamente stomatologice pentru un zâmbet perfect
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Top