19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportPrimul succes, cu emoţii!

Primul succes, cu emoţii!

SCM-U Craiova    68
Energia Rovinari    66

Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, spectatori: 350
SCM-U: Tasic (9p), Paşca (5), Matic (11), Dragovic (17p, 6 recuperări, 3 capace), Bassett (24p, 5 recuperări, 3 pase decisive). Au mai intrat: Harris (2p, 5 recuperări), Răducan, Lăpădat. Antrenori: Marius Toma şi Paul Nicolae.
Energia: Tyner (4 puncte), Troupe (11), Apostol, Griffin (17), Barber (14). Au mai intrat: Lupusavei (9), Isleam (2), Cole (9). Antrenori: Theo Evans şi Laurenţiu Răuţ.
Au arbitrat: Doru Vinaşi, Fabiana Niţu, Liviu Ioniţă.

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au câştigat derbiul oltean cu Energia Rovinari, scor 68-66, şi au părăsit ultimul loc al clasamentului.

După cinci înfrângeri consecutive, echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a obţinut sâmbătă, pe teren propriu, prima victorie din acest sezon al Diviziei A, impunându-se la o diferenţă de două puncte, scor 68-66 (19-12, 20-17, 12-19, 17-18), în faţa celeilalte formaţii oltene, Energia Rovinari, echipă susţinută în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ de o galerie numeroasă.
Craiovenii au preluat conducerea încă din primele secunde, prin sârbul Dragovic, iar după primul sfert, aveau un avans de şapte puncte (19-12). Jumătate din punctele reuşite de Energia în primul sfert au fost înscrise de Lupusavei, fostul jucător al Craiovei transformând două aruncări din spatele semicercului. În sfertul doi, gazdele au menţinut ritmul, cu Bassett şi Dragovic principali marcatori (fiecare câte 8 puncte). Jucătorii de la Energia s-au întrecut în ratări, chiar şi Griffin, care avea înaintea acestei runde reuşită 100 la sută la libere, ratând o asemenea lovitură.
Elevii lui Marius Toma şi Paul Nicolae nu au mai făcut un sfert trei slab, aşa cum îşi obişnuiseră fanii în acest debut de sezon, dar tot au avut o cădere în joc, permiţându-le gorjenilor să se apropie pe tabela de marcaj, diferenţa rămânând de doar trei puncte (51-48). Ultima repriză a ţinut spectatorii cu sufletul la gură. Cu 3 minute 20 înainte de final, sârbul Matic a executat o aruncare de 3 puncte, ducând scorul la 61-56. Cu două minute înainte de final, elevii lui Evans au egalat, pentru prima dată în acest joc, scor 61-61. În ultimele faze, ambele echipe au beneficiat de mai multe lovituri libere, unele transformate, altele ratate. Cu 22 de secunde înainte de final, craiovenii conduceau cu 66-64. Bassett a transformat o liberă (67-64), iar de partea cealaltă, Lupusavei a încercat, fără succes, o transformare de la 3 puncte. Bassett a reuşit cel din urmă punct al craiovenilor (68-64), iar în ultimele secunde Cole a închis tabela (68-66). În urma victoriei cu Energia Rovinari, SCM-U Craiova a părăsit ultimul loc al clasamentului, profitând şi de înfrângerea celor de la Braşov.

„Diferenţa s-a făcut în primele două sferturi“

Laurenţiu Răuţ, antrenor secund la Energia, a spus că jucătorii gorjeni au ratat foarte mult. „Craiova a evoluat mai bine astăzi, nouă nu ne-a ieşit jocul, din păcate. Am pierdut meciul în primele două sferturi, când am făcut foarte multe greşeli. După pauză am revenit, am jucat mai bine, dar nu a fost de ajuns. A trebuit să recuperăm greşelile din primele două sferturi. Ştiam potenţialul Craiovei, nu am fost relaxaţi. Am avut foarte multe ratări, procentajele aruncărilor de 2 puncte sunt foarte slabe. Am stat bine la libere, dar nu a fost de ajuns. Diferenţa nu a fost făcută în ultimele două minute. Craiova a fost o echipă mult mai pragmatică şi a câştigat meciul“.
De partea cealaltă, „principalul“ de la SCM-U, Marius Toma, a spus că victoria este una de moral pentru elevii săi: „Am fost mult mai atenţi pe final, am mai eliminat din greşelile din meciul cu Steaua, atunci când ne-am învins singuri. Am avut concentrare mai bună şi o dorinţă de victorie mai mare. Este foarte importantă această victorie, ţinând cont că anul trecut am fost învinşi de două ori de Energia în campionat“.
Etapa viitoare, Energia va primi vizita celor de la Dinamo Bucureşti, iar SCM-U Craiova se va deplasa la Timişoara, pentru o confruntare cu vicecampioana Elba. Celelalte rezultate înregistrate în etapa a şasea: Gladiator Cluj Napoca – Elba Timişoara 78-73, Dinamo Bucureşti – CSU Atlassib Sibiu 65-78, CSU Municipal Cuadripol Braşov – BCMU Piteşti 64-94, CSM Bucureşti – CSU Ploieşti 72-97, Gaz Metan Mediaş – CSM Oradea 97-63. Partida CS Otopeni – „U“ Mobitelco Cluj s-a desfăşurat aseară, după închiderea ediţiei, iar meciul BC Mureş Târgu Mureş – Steaua Turabo Bucureşti se joacă în această seară.

Fetele au bătut la 49 de puncte diferenţă!
Sâmbătă,  echipa feminină de baschet SCM-CSS Craiova, antrenată de soţii Liviu şi Daniela Manea, a câştigat la scor partida din deplasare, cu Politehnica Naţional Iaşi, 98-49 (33-10, 25-13, 21-13, 19-13), în cadrul rundei a doua din Divizia A, seria sud-est. Pentru SCM-CSS au evoluat: Drake (22 puncte, 13 recuperări), Huff (24p, 15 recuperări), Şipoş (15p), Mingo (6p), Simionca (10p). Au mai intrat: A. Ştefan (4p), Lungu (2p), Gliga (7p), Bonciog (2p), Jackson (6p). Baschetbalistele din Bănie ocupă primul loc în serie, iar etapa viitoare vor juca pe teren propriu, contra celor de la Rapid Bucureşti. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII