18.3 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBarcelona şi Chelsea vor în finală

Barcelona şi Chelsea vor în finală

Europa fotbalistică se va opri în loc astăzi pentru disputarea primei semifinale a Ligii Campionilor, protagoniste fiind echipele antrenate de Hiddink şi Guardiola.

Primul „episod“ din semifinalele Ligii Campionilor, programat în acest sezon, va fi găzduit în această seară de stadionul „Nou Camp“, pe terenul căruia vor intra două dintre cele mai puternice echipe de pe continent, FC Barcelona şi Chelsea.
Catalanii au avut un parcurs de excepţie în acest sezon atât în Liga Campionilor, cât şi în campionat şi au ajuns în semifinalele celei mai tari competiţii europene după ce au eliminat pe Bayern München. De partea cealaltă, Chelsea nu a început stagiunea 2008/2009 tocmai convingător, dar şi-a mai revenit după ce echipa a fost preluată de olandezul Guus Hiddink. Barcelona vine după o remiză înregistrată în weekend în Primera Division, 2-2, la Valencia, în timp ce Chelsea s-a impus cu noroc la West Ham (1-0), gazdele ratând un penalti.

Statisticile, împotriva Barcelonei

Catalanii au câştigat în 2006 trofeul Ligii Campionilor, învingând în ultimul act o echipă din Anglia, pe Arsenal. Cu acea partidă a luat sfârşit seria pozitivă a spaniolilor împotriva echipelor britanice. De atunci, Barcelona a fost eliminată de două ori din competiţie de englezi, „cormoranii“ de la Liverpool fiind „naşii“ spaniolilor în 2007, iar jucătorii lui Manchester, în 2008.
Barcelona nu a câştigat decât unul dintre ultimele şase meciuri jucate împotriva formaţiilor din Premier League, iar la ultimele patru întâlniri pe „Nou Camp“ cu echipe venite de peste Canalul Mânecii, echipa antrenată de Guardiola nu a ieşit niciodată învingătoare de pe teren. Atuul Barcelonei este însă compartimentul ofensiv senzaţional, alcătuit din Henry, Eto’o şi Messi, care au marcat în actuala ediţie a Ligii Campionilor 29 de goluri. Opt dintre acestea au purtat semnătura lui Messi, un candidat serios la postul de golgheter al competiţiei.

Hiddink şi-a menajat vedetele

La meciul din campionat, disputat sâmbătă cu West Ham, antrenorul olandez Guus Hiddink a decis să menajeze jucătorii importanţi în vederea disputării partidei cu Barcelona. Astfel, Michael Essien, Michael Ballack şi Didier Drogba au văzut meciul de pe bancă. În compartimentul ofensiv, Hiddink l-a folosit pe Nicolas Anelka, marginalizat de tehnician după revenirea lui Drogba, dar francezul a avut o evoluţie „mizerabilă“, după cum a scris şi presa britanică.
La meciul din Spania, Chelsea nu se va putea baza pe internaţionalul portughez Ricardo Carvalho, fundaşul portughez de 30 de ani fiind accidentat la ischio-jambieri. Lusitanul a fost de mai multe ori accidentat în acest sezon, el jucând doar 15 dintre cele 51 de meciuri disputate de Chelsea în toate competiţiile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU