13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii refuză vacanţa

Gorjenii refuză vacanţa

Baschetbaliştii gorjeni au nevoie de victorie astăzi, la Târgu Jiu, de la ora 18.30, cu BC Elba Timişoara, pentru a nu fi eliminaţi din play-off.

 

„Leii din Banat" pot trimite Energia Rovinari în vacanţă dacă se impun la Târgu Jiu în cel de-al doilea meci din cele trei programate în primul tur al play-off-ului Diviziei A la baschet masculin. Pentru a spera în continuare la calificarea în semifinale, echipa lui Theo Evans are doar şansa victoriei după ce a pierdut primul meci, scor 96-81, pe malul Begăi. Evans crede că elevii săi au învăţat din greşelile înfrângerii de la Timişoara şi pariază pe un succes care să ducă disputa în „decisivul" de la Timişoara. „Nu e nimic pierdut, intrăm pe teren să câştigăm meciul, să egalăm scorul şi apoi avem o partidă decisivă la Timişoara, unde se poate întâmpla orice. Nu suntem nici pe departe eliminaţi din play-off. Am făcut câteva greşeli, nu am putut să ducem mingea la pivoţi. Trebuie să jucăm mai mult cu pivoţii. La Timişoara am ratat câteva atacuri uşoare şi nu am fost suficient de inteligenţi să jucăm mai mult pe pivot. Trebuie să ne apărăm mai bine, să punem mai multă presiune pe ei. Aici e punctul unde trebuie să lucrăm mai mult, în apărare. E play-off, contează mai puţin diferenţa la care câştigi. Ar fi minunată o victorie la diferenţă mare pentru moral, dar trebuie să câştigăm pentru a ajunge la meciul trei. Acesta este cel mai important lucru în prezent", a spus Evans.

El nu va mai putea conta în acest sezon pe Louis Darby, accidentat. „Darby nu va juca. Pare să fie în regulă acum, dar îi e frică să joace, e un risc prea mare pentru el", a spus Evans.

 

Trim, de neînlocuit

 

Lipsită de aportul a doi pivoţi de valoare, Energia depinde exclusiv de jocul lui Kibwe Trim. Cum la Timişoara el a acumulat rapid două greşeli personale, potenţialul grupării gorjene a scăzut foarte mult, iar acest lucru s-a văzut pe tabela de scor. „Avem nevoie de Kibwe Trim pe teren cel puţin 30 de minute. Faptul că la Timişoara a jucat în prima jumătate numai şapte minute ne-a costat. El trebuie să stea pe teren cât mai mult posibil, nu avem în prezent altă soluţie decât să-l folosim pe Kibwe la potenţial maxim", a spus Evans.

Considerat de oficialii clubului „cel mai important meci al sezonului", este de neînţeles de ce jocul cu BC Elba Timişoara a fost programat la 18.30, la concurenţă cu partida de fotbal dintre Pandurii şi Gloria Buzău, şi nu la ora 19.00, cum şi-ar fi dorit antrenorul Theo Evans. Totuşi, americanul speră că lumea va veni şi la sală şi va susţine şi echipa de baschet într-un moment dificil. „Chiar dacă meciul de fotbal începe la 17.00, sper că lumea va veni la sală. Avem nevoie de aportul publicului, aşa cum a fost tot sezonul. Pentru noi este cel mai important meci pentru că, dacă suntem învinşi, am terminat campionatul. Nu ştiu cât de important este meciul de fotbal pentru Pandurii, sper că după ce se va termina spectatorii vor veni în sală", a mai spus Evans.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS