19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRonaldo a dus-o pe Manchester în semifinale

Ronaldo a dus-o pe Manchester în semifinale

Liga Campionilor – Sferturi

FC Porto – Manchester 0-1
Stadion „Do Dragao“, spectatori 44.000
A marcat: Ronaldo ‘6
Porto: Helton – Săpunaru (Tomas Costa ‘80), Rolando, Bruno Alves, Cissokho – L. Gonzalez (M. Gonzalez ‘31), Fernando, Meireles – Hulk, Lisandro Lopez, C. Rodriguez (Farias ‘64). Antrenor: Jesualdo Ferreira.
Manchester: Van der Sar – O’Shea, Ferdinand, Vidic, Evra – Giggs, Anderson (Scholes ‘78), Carrick, C. Ronaldo – Berbatov (Nani ‘68), Rooney. Antrenor: Sir Alex Fergusoan.
Arbitru: Massimo Busacca (Elveţia).
Cartonaşe galbene: Vidic, Evra.

Portughezul, deţinător al „Balonului de Aur“, a înscris un gol de senzaţie pe stadionul „Do Dragao“ din Porto, care a echivalat cu o calificare în antepenultimul act al Ligii Campionilor.

Manchester United s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor, după ce s-a impus cu 1-0 pe terenul lui FC Porto în manşa a doua a sferturilor. În tur, pe „Old Trafford“, cele două echipe terminaseră la egalitate, scor 2-2.
Şase minute le-au fost de ajuns „diavolilor“ lui Sir Alex Ferguson să deschidă scorul pe „Do Dragao“, graţie reuşitei de excepţie a lui Cristiano Ronaldo, care l-a învins pe portarul gazdelor cu un şut de la 33 de metri.
Porto şi-a revenit cu greu după golul primit în debutul partidei şi a avut dificultăţi la construcţie, portughezii nemaifiind atât de inspiraţi ca în meciul tur.
Lusitanii au fost periculoşi doar la fazele fixe, având două şuturi bune prin Bruno Alves. Raul Meireles a încercat şi el vigilenţa lui Van der Sar cu o lovitură de cap, dar a fost prea puţin pentru o echipă care era nevoită să înscrie pentru a se califica. Manchester s-a mulţumit în schimb cu un joc economicos, bazându-se şi pe o defensivă solidă, în care a reintrat Rio Ferdinand.

Porto s-a chinuit şi-n repriza secundă

În partea a doua a întâlnirii, Porto a avut o posesie mai bună, dar nu a reuşit să „deranjeze“ prea mult defensiva lui Manchester. Prima mare ocazie le-a aparţinut tot elevilor lui Ferguson, care au fost aproape de gol la un şut al lui Dimitar Berbatov, care l-a constrâns pe Helton să respingă în corner. Raul Mireles a irosit cea mai bună şansă de gol a oaspeţilor, şutând pe lângă poartă din poziţie bună. Giggs a găsit câteva spaţii în apărarea lusitană şi l-a lansat de două ori pe Rooney, dar acesta a fost blocat de fiecare dată de Fernando şi de portarul Helton. Săpunaru a avut şi el două intervenţii bune asupra lui Cristiano Ronaldo, care a avut o evoluţie ştearsă în repriza secundă. 
În urmă cu cinci ani, Porto o elimina pe Manchester cu un gol marcat pe final de Costinha, dar, de data aceasta, echipa antrenată de Ferreira nu a mai avut forţa necesară să asalteze careul englezilor în ultimele minute. Oricum, prezenţa lui FC Porto în această fază a competiţiei poate fi considerată un succes, având în vedere că nume grele ale fotbalului european, precum Juventus, Inter sau Real Madrid, au părăsit competiţia în optimi.
Manchester va întâlni în semifinalele Ligii Campionilor altă echipă din Anglia, Arsenal Londra, învingătoare cu 3-0 pe teren propriu în faţa lui Villarreal, după 1-1 în tur.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU