13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, tranşanţi din primul minut

Pandurii, tranşanţi din primul minut

Pandurii Târgu Jiu – Gaz Metan Mediaş 1-0

Stadion „Municipal“, spectatori: 3.000.

A marcat: Raskovic (’1).

Pandurii: Stanca – Ghindeanu, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Tremonti, Murgan, Stângă, Stancu (’58, Luţu) – Raskovic (’71, Arrieta), Al. Piţurcă (’46, Hidişan). Antrenor: Sorin Cîrţu.

Gaz Metan: Vâtcă – Grillo (’32, Nohai), Hoban, Zaharia (’78, Semeghin), Buican – Fl. Sabou, Kubala, Pârvulescu, C. Todea – Dudiţă (’57, Boaru) – Bud. Antrenor: Cristi Pustai.

Cartonaşe galbene: Hidişan, Luţu / Hoban, Zaharia.

Au arbitrat: Al. Deaconu – Ed. Dumitrescu, I. Szekely.

Raskovic a reuşit să înscrie cel mai rapid gol al campionatului, în secunda 25 a jocului cu Gaz Metan Mediaş, iar pandurii au făcut un pas important în lupta pentru evitarea retrogradării.

 

După victoria cu Steaua, Pandurii Târgu Jiu a reuşit să învingă acasă şi formaţia Gaz Metan Mediaş, una dintre contracandidatele la retrogradare, şi să ia o opţiune serioasă în vederea menţinerii în Liga I. Gorjenii au deschis scorul rapid, în secunda 25, prin Milanko Raskovic, cu un şut plasat de la circa 18 metri, după care au închis jocul, preferând să conserve fragilul avantaj. Pandurii au sacrificat spectacolul fotbalistic pentru a-şi atinge scopul, în timp ce Gaz Metan Mediaş şi-a etalat din plin neputinţa, rezultând un joc care nu s-a ridicat nici un moment la nivelul Ligii I. Cei care şi-au creat câteva situaţii de gol au fost tot oltenii, pe contraatac, irosite însă de elevii lui Cîrţu. Raskovic a fost aproape să profite, din nou, de naivitatea defensivei improvizate a medieşenilor, însă Zaharia a respins de pe linia porţii (’39). Gazdele au avut emoţii câteva minute mai târziu, când Bud a fost blocat in extremis la un meleu în careul lui Stanca. Şi după pauză cele două echipe s-au chinuit pur şi simplu. Pandurii puteau înscrie din faze fixe prin Martinovic şi Cardoso, în timp ce oaspeţii au sperat la un egal doar la şutul lui Kubala, din minutul 70, deturnat în corner de Stanca.

 

Tot cu noroc

 

Ca şi victoria cu Steaua, şi cea cu Gaz Metan Mediaş a fost obţinută de panduri tot cu noroc, susţine preşedintele grupării gorjene, Marin Condescu. „A fost greu acest meci, dar cu noroc am reuşit să ne impunem. Păcat însă că n-au fost mai multe goluri, pentru că ocazii am mai avut. Mie mi-a plăcut jocul şi faptul că am obţinut cele trei puncte", a declarat Condescu.

Acesta consideră că Pandurii are jocuri dificile în continuare, deşi va întâlni etapele viitoare două echipe deja retrogradate, CS Otopeni şi Gloria Buzău. „Avem două meciuri foarte grele acum, cu Buzău şi Otopeni. Dacă le vom câştiga, atunci nu mai avem griji. Să nu uităm că Otopeni joacă foarte bine, ca şi Gaz Metan, şi nici Gloria Buzău nu mai are nici un fel de presiune şi va fi, de asemenea, un meci greu", a mai spus Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS