19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtac la campioană

Atac la campioană

Universitatea – CFR Cluj

Stadion „Ion Oblemenco“, duminică, ora 20.45 (GSP TV).

Formaţii probabile:

Universitatea: Bornescu – Dănănae, V. Găman, D. Stoica, Rose – Prepeliţă, Dilevski, Şoavă – Wobay, M. Costea, Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.

CFR Cluj: Nuno Claro – Viera, D. Flores, De Sousa, Panin – Dani – Culio, Peralta, Pereira – Mara, Y. Kone. Antrenor: Ales Jindra.

Vor arbitra: Al. Deaconu – M. Savaniu, Ed. Dumitrescu.

Singurele echipe din provincie care au în palmares eventul, Universitatea Craiova şi CFR Cluj, se vor duela duminică într-o confruntare aparte, în care oltenii promit că vor evolua cu multă ambiţie şi tupeu, cu moralul unui „un-sprezece“ învingător, pentru a câştiga în faţa campioanei.

 

Nici nu a trecut bine episodul Constanţa şi iată-ne prinşi în emoţiile unei partide extrem de importante, confruntarea cu campioana en-titre CFR Cluj, pentru olteni fiind primul derbi al anului 2009. Ambele echipe au foarte multe motivaţii de a trage tare în acest meci şi credem că nu este nevoie de o prezentare detaliată a importanţei aparte a duelului de duminică seară de pe „Ion Oblemenco", cele două protagoniste dorindu-şi, în egală măsură, victoria. Oaspeţii vor să se apropie de liderul actual al campionatului, în timp ce Ştiinţa, după ce a irosit puncte importante în întâlnirile cu Poli Iaşi şi Gloria Bistriţa, ţinteşte un loc de cupă europeană.

Alt fapt care sporeşte miza partidei pentru olteni îl reprezintă şi amănuntul că finanţatorul Universităţii este încă supărat pe CFR Cluj pentru un meci, zice-se, trântit de ardelenii „ceferişti" în 1973, dar de care acum, în ajunul acestui derbi, Mititelu nu a mai făcut vorbire.

 

Mitică Dragomir: Dacă spun cu cine ţin, mă curăţ!

 

E greu de prevăzut ce mutări strategice se vor face duminică pe câmpul de joc, dar este clar că acest derbi este deschis oricărui rezultat. În tur, la Cluj, a fost 1-1, Galliasi (‘19) şi Rose (‘53) fiind autorii golurilor.

Rugat să ofere un pronostic, Mitică Dragomir, preşedintele LPF, a spus: „Nu pot, n-am voie deoarece sunt supervizor la acest meci. Dacă-ţi dau acum o declaraţie despre acest meci, m-am curăţat! Cine aş vrea să câştige? Ei, ştiu eu cu cine ţin… Nu pot să spun, că iarăşi m-aş curăţa!".

Ştiinţa, după victoria categorică de la Constanţa, şi-a recâştigat echilibrul interior, urmând ca duminică seară să se „exteriorizeze" pe suprafaţa de joc cu mai multă ambiţie şi tupeu decât în precedentul meci de acasă, cu moralul unui „unsprezece" învingător. Napoli nu-i poate folosi pe Baird şi Njock, nerefăcuţi. După toate probabilităţile, Napoli nu va schimba formaţia învingătoare. N-ar fi exclus însă să facă o rocadă între Şoavă şi Rose.

 

Adrian Mititelu: Va fi o victorie frumoasă

 

Singurul care vorbeşte din tabara alb-albastră este Mititelu, celorlaţi impunându-li-se „silenzio stampa". „Sută la sută va fi o victorie frumoasă duminică seara. Nu contează că am făcut 1-1 cu ei în tur, noi avem avantajul că avem o echipă care vrea să se afirme. Diferenţa de puncte dintre cele două formaţii nu reflectă realitatea de pe teren. CFR este altă echipă faţă de cea care lua titlul, e o formaţie bună, dar nu cu jucători extraordinari, care să ne sperie. CFR va ieşi la joc şi va fi un meci frumos", a afirmat Mititelu pentru agenţia NewsIn. Imediat după meciul de la Constanţa, finanţatorul Craiovei a spus că se teme de arbitraj, pretinzând că Universitatea este „jecmănită" de arbitri în acest sezon deoarece n-ar fi dorită „acolo sus!". „M-am obişnuit ca arbitrajul să ne dezavantajeze. Ar fi o surpriză să ne arbitreze corect cu CFR Cluj", a mai spus, conform agenţiei NewsIn, Mititelu.

Oaspeţii sosesc în Craiova sâmbătă după-amiază, cu avionul, urmând ca imediat după meci să revină la Cluj. Uhrin Jr. îi are accidentaţi pe Didi şi pe căpitanul Cadu, Tony (nerefăcut) şi Gabi Mureşan (cu mâna în ghips). Dubarbier este apt de joc.

Universitatea Craiova şi CFR Cluj sunt singurele echipe din provincie care, după cel de-al doilea război mondial, au câştigat eventul campionat – cupă: Craiova în 1991, iar CFR în 2008.

Jindra: Vrem să câştigăm la Craiova

Vineri, în cadrul conferinţei de presă de la sediul clubului CFR, antrenorul echipei clujene, Ales Jindra, a spus că elevii săi sunt obligaţi să recupereze la Craiova punctele pierdute etapa trecută, 0-0, în meciul de pe teren propriu cu Rapid. „Singurul rezultat bun pentru noi este victoria. Rezultatele lui Uhrin contra Craiovei ţin doar de statistică. Vor fi câteva schimbări în echipă. În ceea ce priveşte jucătorii aduşi în iarnă, durează o perioadă până se acomodează, dar îşi va primi fiecare şansa. Dacă unii au fost trimişi să joace astăzi la echipa a doua nu înseamnă că nu pot face deplasarea cu noi la Craiova“, a explicat Jindra, conform site-ului ziarului Ziua de Cluj. Totodată, portarul Nuno Claro a afirmat că atacantul Florin Costea este cel mai bun om al Ştiinţei: „Universitatea Craiova este o echipă tânără, care joacă bine. Costea este principalul pericol în meciul de duminică“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

38 COMENTARII