16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCondiţiile primului succes din retur

Condiţiile primului succes din retur

După ce a dat greş în primele trei etape ale returului cu echipele ce se bat la titlu, Pandurii Târgu Jiu are speranţe mai mari cu FC Braşov, o echipă cu statut de nou-promovată şi cu pretenţii mai mici, „doar" cupe europene. Suspendarea lui Răzvan Lucescu şi a trei dintre titularii săi, Buga, Ilieş şi Roman, este un atu pentru panduri, însă insuficient pentru a obţine victoria. „Este un disconfort pentru că nu este Răzvan cu ei, dar poate se mobilizează mai bine. Ilieş era într-o formă bună, aţi văzut ce gol a dat etapa trecută! Buga e fotbalist de rasă, dar nu traversa o perioadă favorabilă. Acum sunt jucători în lotul lor care poate vor să exploateze şansa asta de a juca, cum aş vrea să fie şi la mine astfel de jucători", a declarat Sorin Cîrţu (foto).

Tehnicianul gorjenilor aşteaptă o răbufnire de orgoliu, un joc rapid şi multă răbdare de la elevii săi, condiţiile necesare pentru a străpunge defensiva braşoveană, una dintre puţinele din Liga I care nu au primit gol în retur. „Încă am încredere în ei, chiar dacă am obţinut rezultatele astea negative. Mă bazez pe orgoliu, pe o răbufnire a lor. Trebuie să înţeleagă că nu asta le este poziţia. Trebuie să jucăm repede, să fim şi noi foarte disciplinaţi, să avem răbdare la construcţie. Dacă te grăbeşti şi una-două şutezi la poartă, nu poţi să le dai gol, trebuie să plimbăm mingea de pe o parte pe alta", a mai spus Cîrţu.

 

Păcurar, convocat la lot

 

Antrenorul Sorin Cîrţu a convocat 20 de jucători pentru meciul cu FC Braşov, printre care şi Alexandru Păcurar, jucător pedepsit etapa trecută. Şi Arrieta, ca şi Grecu, se află, în premieră, printre cei selecţionaţi, nu şi Vasilache şi Iordache, fotbalişti ignoraţi în continuare de tehnician, deoarece nu au respectat indicaţiile tactice în precedentele partide. „Păcurar să ne demonstreze acum că l-a durut înfrângerea cu Timişoara. Eu am o anumită exigenţă şi mi-o respect. Poate o fi şi puţină nemulţumire şi supărare, dar le-am spus: «Îţi dau tricoul şi tu ţine de el. Rupe-l! Sunt 27 de jucători în lot şi tu arată că meriţi să joci. Ceilalţi nu mârâie că nu joacă?». Avem şi nişte jucători care trebuie să iasă în evidenţă, Hidişan, Păcurar, Thiago, Vasilache, care elimină cu uşurinţă un om din joc, dar nu înseamnă că, dacă eşti tehnic, nu trebuie să faci şi faza defensivă. Cine vrea să joace, o face cum spun eu. Oamenii pe mine mă iau la întrebări când echipa nu are rezultate. Când ei nu fac nimic pe teren, nu trebuie să schimb ceva? Că tot găsim mereu scuze şi atunci încercăm şi cu alţii. Când le vine rândul, să-şi arate frustrarea jucând bine, nu făcând figuri pe teren. Eu îl ajut că nu-l bag, să nu se facă de râs", a mai afirmat Cîrţu.

 

Andelkovic, adus peste capul tehnicianului?

 

Pandurii Târgu Jiu a transferat în această săptămână un atacant sârb, Miodrag Andelkovic, iar un albanez, Blerim Rrustemi, se află în probe, însă tehnicianul lasă să se înţeleagă că au fost aduşi peste capul lui. Sârbul i-a făcut o impresie bună lui Cîrţu la jocul-şcoală, dar e greu să fie titularizat, având în vedere că nu este pregătit fizic şi nu sunt formate relaţii de joc cu ceilalţi jucători. „I-am văzut după ce au ajuns aici. Nu sunt pregătiţi şi nu au relaţii de joc cu ceilalţi jucători. Dacă au semnat contracte sunt probleme care interesează clubul. Cum le dăm şanse celorlalţi, poate le dăm şi lor. Am înţeles că sârbul deja semnase. Ne uităm la el, vine şi întreruperea campionatului, se mai poate pune la punct câte ceva. Aşa s-a gândit, nu ştiu care a fost raţiunea acestor transferuri. Andelkovic este un jucător care are ştiinţa jocului, nu degeaba a activat la echipe bune, dar să vedem cât este de pregătit fizic", a afirmat Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS