16.7 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportSeară magică pentru Oltchim

Seară magică pentru Oltchim

CS Oltchim 31

Buducnost 22 

Sala Sporturilor „Traian“, spectatori: 3000.

Oltchim: Huţupan, Smedescu – Lecuşanu (8 goluri), Ardean (7), Maier (5), Fiera (3), Borbas (2), Pidpalova (2), Avădanii (1), Vădineanu (1), Manea (1), Luca (1), Shymkute, Szucs. Antrenor: Radu Voina.

Buducnost: Kenozovic, Barjaktaro – Jovanovic (6), Radicevic (4), Knezevic (3), Ambros (2), Bulatovic (2), Lazovic (1), Kindl (1), Vlahovic (1), Miljanic (1), Radovic (1), Lazovic. Antrenor: Sziga Gyula.

Au arbitrat: T. Dentz – D. Reibel (Franţa).

Observator EHF: Jiri Konecny (Cehia).

Campioana României s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor după ce a trecut lejer de Buducnost. În cealaltă partidă a grupei, Gyor s-a chinuit cu Ljubljana.

 

Oltchim Râmnicu Vâlcea este singura echipă din România care reuşeşte calificarea în semifinala Ligii Campionilor, în oul format. În penultima etapă a grupelor principale, elevele lui Radu Voina aveau nevoie de un succes contra muntenegrenelor de la Buducnost Podgorica, dar depindeau şi de victoria unguroaicelor de la Gyor cu Ljublijana. În momentul în care a început partida din Sala „Traian", în Ungaria era pauză, gazdele având un avantaj ce părea liniştitor, 19-13. Debutul partidei a fost echilibrat, oaspetele reuşind să ţină aproape până în minutul 17, când era egal 7. În Ungaria mai era o jumătate de repriză şi lucrurile se complicau, Krim reuşind să revină spectaculos şi să egaleze. Oltchim nu a mai avut emoţii până la pauză, a marcat de opt ori consecutiv, oltencele intrând la cabine în avantaj confortabil: 15-8. În polivalenta vâlceană au urmat minute de linişte şi apoi aplauze frenetice în momentul în care s-a anunţat la staţia de amplificare: „Gyor a învins cu 34-33".

 

Victorie clară

 

Din acel moment, Oltchim nu mai depindea de alte rezultate şi tot ce mai aveau de făcut elevele lui Voina era să învingă pe Buducnost. Vâlcencele au continuat să „zburde" pe teren, oaspetele fiind nevoite să încerce doar diminuarea proporţiei scorului. Radu Voina şi-a permis luxul de a rula întreg lotul pe care l-a avut la dispoziţie, Valentina Ardean Elisei a marcat ultimul gol în chiar ultima secundă şi sărbătoarea a început: Oltchim era în semifinala Ligii Campionilor. Handbalistele vâlcene au încins o horă a bucuriei şi au sărbătorit calificarea alături de suporteri timp de o jumătate de oră. Pentru îndeplinirea obiectivului, handbalistele de la Oltchim vor primi o primă maximă de 25.000 de lei, cei doi tehnicieni, Rimanic şi Voina, având parte de 150% din prima unei jucătoare şi îşi vor împărţi suma. Pentru calificarea în finală şi câştigarea trofeului pus în joc vor fi stabilite noi prime, în zilele următoare.

Radu Voina a spus că avut emoţii înainte de partida cu Buducnost: „Au fost emoţii privind această partidă. Cel mai important este că echipa şi-a realizat obiectivul. Sunt mulţumit pentru că astăzi (duminică – n.r.) cred că Vâlcea a jucat cum nu a mai făcut-o de mult, cel puţin în faza de apărare fetele s-au achitat excelent de sarcinile trasate înainte de partidă. Cred că nu există nici o evidenţiată, toate jucătoarele evoluând foarte bine. O să vă spun o poveste ce ţine de bucătăria echipei. Înainte de meciul de la Krim, fetele s-au antrenat extraordinar. Îmi scuipam în sân să le ţină tot aşa la ora meciului, dar din păcate am pierdut. Înaintea partidei cu Buducnost s-au antrenat prost, le-am şi spus, dar uite că au câştigat. Merităm pe deplin calificarea în semifinale. Fetele au muncit mult, iar astăzi au făcut o partidă foarte bună".

 

Gavrilescu vrea pe Viborg

 

Preşedintele Ioan Gavrilescu îşi doreşte în semifinală pe Viborg, din Danemarca: „Sincer să fiu cred că Hypo este ca valoare peste Viborg. Acesta ar fi primul motiv pentru care îmi doresc să jucăm cu danezele. Apoi, la Hypo se întâmplă şi alte lucruri în afară de handbalul curat, la Viborg se joacă numai pe teren. În cel de-al treilea rând, noi avem o ascensiune morală faţă de campioana Danemarcei, pe care în sezonul trecut am învins-o de două ori, şi acasă, şi în deplasare. Ar fi frumos să jucăm marea finală cu Hypo Viena, să-i arătăm domnului Prokop că nu mai suntem ca pe vremuri, când ne bătea pe unde ne prindea. Mi se zbârleşte pielea pe mine numai când aud numele de Hypo Viena. Din 14 meciuri pe care le-am jucat cu ele am câştigat numai două, dar acum este altceva, veţi vedea".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII