7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSe antrenară bine

Se antrenară bine

FC Caracal – „U“ Craiova 0-3
Au marcat:
Wobay ‘41, D. Stoica ‘45 şi ‘57 (ambele din penalti).
Stadion „Parc“, spectatori: 1.200.
FC Caracal: Iordan – Cârnu, Răducu, Ciobanu (’52, Militaru), Buşu (’65, Dinu) – Voicu (’83, Mihalache), Quist (’65, Urucu), Precup (’72, D. Mihai), Koko – Aria, Ursu (’57, Bobonete). Antrenor: Daniel Mogoşanu.
„U“ Craiova: Bornescu (’46, Lung, ’76, Merlier) – Dănănae, D. Stoica, Mitchell (’60, Găman), Rose (’60, Bărboianu) – Wobay (’46, M. Costea), Prepeliţă (’60, Ologu), Dilevski (’60, Barbu), Şoavă (’46, Gîngioveanu) – Dina (’46, Tănasă), F. Costea (’60, Gogoşoiu). Antrenor: Nicolo Napoli.
Au arbitrat: Costinel Chirea – Pompiliu Barbu, Sorin Popa.

Universitatea s-a mişcat bine în amicalul de la Caracal, obţinând o victorie de moral în faţa trupei lui Daniel Mogoşanu.
 
Daniel Mogoşanu nu a scăpat de ce s-a temut, o înfrângere categorică. Ştiinţa a câştigat cu 3-0, în deplasare, în faţa celor de la FC Caracal, un rezultat normal având în vedere pretenţiile celor două combatante: echipa din „Oraşul Minunilor“ visează să promoveze în Liga a II-a, iar Universitatea vrea să joace în cupele europene. Meciul a fost controlat de craioveni, care s-au instalat la cârma jocului încă din startul acestuia.
Florin Costea, Dina şi Dorel Stoica au ratat ţinta în primele cinci minute ale partidei, apoi şi Prepeliţă (’14) a dat cu piciorul unei ocazii rarisime, şutând din 7-8 metri, singur cu portarul, mult peste poartă. În minutul 20, gazdele şi-au trecut în cont singura ocazie a reprizei, Cârnu fiind blocat foarte bine de Bornescu. Juveţii au continuat să pună presiune la poarta Caracalului, Iordan (’30) reţinând şutul internaţionalului Florin Costea. Driblingurile lui Wobay în faţa fostului craiovean Buşu, împrumutat la echipa lui Mogoşanu, au stârnit aplauzele suporterilor, avizi de spectacol.
Şi cum fotbalul fără goluri nu are nici un farmec, craiovenii au continuat să preseze, intrând la cabine cu un avantaj de două goluri. Mai întâi Wobay (’41) a scuturat plasa porţii cu un şut la colţul lung, după o angajare de la Dina. Acesta din urmă a fost preferat titular de antrenorul Nicolo Napoli, în detrimentul lui Ciprian Tănasă, semn că italianul încă nu este hotărât cu cine va juca în atac. A fost 2-0 pentru Ştiinţa în minutul 45, Dorel Stoica transformând penaltiul obţinut de Florin Costea, agăţat de Voicu în careu.

Dorel Stoica, fundaş
şi mijlocaş

Partea a doua a întâlnirii a găsit tot Universitatea la cârma jocului. Craiovenii au început bine şi Mihai Costea putea majora scorul în minutul 47, când a şutat din careu puţin pe lângă poartă. Zece minute mai târziu, juveţii au beneficiat din nou de un penalti. După un un-doi cu Florin Costea, Rose a centrat în careu, mingea l-a atins pe mână pe Răducu, iar arbitrul a indicat punctul cu var. Dorel Stoica şi-a făcut pentru a doua oară datoria şi a transformat fără probleme. Putea fi 4-0 în minutul 59, când Gîngioveanu a reluat din apropierea porţii, dar mingea a lovit bara. Şi după schimbările efectuate de Nicolo Napoli în minutul 60, Ştiinţa s-a menţinut în atac. În ceea ce priveştea aşezarea în teren, italianul a încercat şi varianta cu Găman fundaş central, folosindu-l pe Dorel Stoica la mijlocul terenului. Craiovenii au mai avut două ocazii prin Tănasă (’77 şi ’81) şi Gîngioveanu, dar de fiecare dată portarul Iordan a fost la post, reuşind să limiteze proporţiile scorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII