19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBrazilia a făcut KO Italia

Brazilia a făcut KO Italia

Italia a semănat mai mult cu un sparring partner pentru reprezentativa „cariocas“ decât cu o campioană mondială en-titre şi a pierdut cu 2-0 în faţa sud-americanilor.

Confruntarea cu numărul 13 dintre Brazilia şi Italia nu le-a purtat noroc „macaronarilor“, care au fost învinşi fără drept de apel, cu 2-0, de data aceasta într-un amical de lux disputat pe stadionul „Emirates“ din Londra, în faţa a 60.000 de spectatori. Odată cu această înfrângere, a fost stopată şi seria pozitivă a selecţionerului Marcello Lippi, care condusese „squadra azzurra“ spre obţinerea a 31 de rezultate pozitive consecutive.
În prima repriză, Italia a evoluat în stilul caracteristic, lăsând iniţiativa Braziliei, dominatoare absolută la mijlocul terenului, şi a încercat să acţioneze pe contraatac. Nu le-a ieşit deloc elevilor lui Lippi, care s-au văzut conduşi cu 2-0 după aproape o jumătate de oră de joc.    
Reprezentativa „cariocas“ a deschis scorul în minutul 13, în urma unei combinaţii de efect între Robinho şi Elano, ultimul scăpând uşor de fundaşul Legrottaglie, înainte să-l învingă pe Buffon cu un şut din careu. În minutul 27, tabela de pe „Emirates“ s-a modificat din nou. „Magicianul“ Robinho i-a furat mingea lui Pirlo, până în acel moment cel mai bun jucător al „azzurrilor“, l-a hipnotizat pe Zambrotta cu o serie de fente şi a trimis un şut în diagonală la colţul lung, fără speranţe pentru portarul italienilor.

Echipa lui Lippi s-a trezit prea târziu

Dacă în prima repriză s-a distrat toată lumea, în special publicul de pe „Emirates“ şi naţionala Braziliei, în partea a doua, Italia şi-a mai revenit, poate şi pentru că sud-americanii au ridicat piciorul de pe acceleraţie. Lippi a făcut schimbări majore, în tentativa de a nu pleca umilit de la Londra, şi i-a introdus pe Perrotta, Camoranesi, Rossi şi Toni, în locul lui Montolivo, Pepe, Di Natale şi Gilardino, toţi patru de nerecunoscut. „Squadra azzurra“ chiar a reuşit să introducă mingea în poartă, prin Luca Toni, dar atacantul italian s-a ajutat şi de mână, în stilul predecesorului său de la naţională, Inzaghi, dar nu a reuşit să-l păcălească pe arbitrul întâlnirii. Odată cu trecerea timpului, brazilienii au început să fie controlaţi serios la glezne de adversarii lor, care nu s-au împăcat cu ideea că sunt simpli sparring partneri pe pufosul gazon al stadionului „Emirates“. Zambrotta şi-a amintit de tacklingurile pe care le făcea în 2006, când a devenit campion mondial, şi a intrat hotărât la picioarele lui Ronaldinho, secerându-l pe starul lui Milan. Italianul s-a ales cu un cartonaş galben, dar şi cu înjurăturile selecţionerului Braziliei, Carlos Dunga, cu care a intrat pentru câteva zeci de secunde în conflict. Grosso a avut şi el câteva incursiuni interesante pe partea stângă, rămase însă fără rezultat. Italia a fost lipsită în atac de fantezia lui Alessandro Del Piero, lăsat inexplicabil la ultimele meciuri în afara lotului, iar jocul ei se bazează doar pe o bună aşezare în teren şi devieri norocoase spre careul advers.

Meci amical

Brazilia – Italia 2-0
Stadion „Emirates“, spectatori 60.077
Au marcat: Elano (‘13), Robinho (‘27).
Brazilia: Julio Cesar – Maicon, Lucio, Juan (Thiago Silva ‘78), Marcelo – Elano (Daniel Alves ‘70), Gilberto Silva (Josue ‘89), Felipe Melo – Robinho (Julio Baptista ‘89), Adriano (Pato ‘85), Ronaldinho. Selecţioner: Carlos Dunga.
Italia: Buffon – Zambrotta, Legrottaglie, Cannavaro, Grosso – Pepe (Perrotta ‘46), De Rossi (Aquilani ‘58), Pirlo (Dossena ‘75), Di Natale (Rossi ‘46) – Montolivo (Camoranesi ‘46), Gilardino (Toni ‘46). Selecţioner: Marcello Lippi.
A arbitrat: Howard Webb (Anglia).
Cartonaşe galbene: Perrotta, Zambrotta, Grosso.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS