17.8 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGreşeli vechi la vremuri noi

Greşeli vechi la vremuri noi

Chiar dacă juveţii „se mişcă“ pe placul său la pregătiri, antrenorul Nicolo Napoli are totuşi o nemulţumire: Ştiinţa a primit din nou gol dintr-o fază fixă.

 

Universitatea a trecut şi de al doilea meci de verificare din Turcia, antrenorul Nicolo Napoli trăgând primele concluzii după remiza cu polonezii de la Arka Gdynia (scor 1-1). Faptul că juveţii reuşesc să ajungă în faţa porţii adverse şi nu clachează atunci când sunt conduşi l-a făcut pe italian să se declare satisfăcut. „A fost o partidă bună de antrenament, am avut multe ocazii, e bine că echipa şi-a creat multe şanse. Sunt mulţumit de echipă, am reuşit să recuperăm după ce am primit gol. A fost egal până la urmă, dar a fost o partidă bună şi suntem mulţumiţi de acest antrenament“, a spus Napoli, pe site-ul oficial al clubului. Totuşi, antrenorul Ştiinţei a avut şi o nemulţumire: echipa sa a primit din nou gol din fază fixă, aşa cum s-a întâmplat de mai multe ori în tur. „Adversarii au avut ocazii puţine, însă am primit gol dintr-o lovitura liberă. Acest lucru nu avea voie să se întâmple, dar sunt primele jocuri, avem timp să corectăm aceste probleme. Am primit gol din nou din fază fixă. Trebuie să îndreptăm aceste greşeli, să fim mai concentraţi, pentru că am primit destule goluri din astfel de faze în campionat“, a adăugat tehnicianul italian.

Mijlocaşul Andrei Prepeliţă a fost bucuros pentru golul marcat în poarta polonezilor, dar a recunoscut că importante vor fi golurile din campionat: „Am avut ocazii multe, mai ales în prima repriză. Cred că trebuia să câştigăm la mai multe goluri diferenţă. Suntem puţin obosiţi, antrenamentele sunt grele, dar, cred eu, ne-am comportat destul de bine. Am dominat din primul până în ultimul minut. Pe noi ne interesează campionatul, acolo să fim bine pregătiţi fizic“.

 

Şoavă revine în forţă

 

Jucătorii care au confirmat în tur la Universitatea se menţin pe poziţii, antrenorul Nicolo Napoli nefiind obligat să facă prea multe schimbări în formula de bază care se prefigurează pentru retur. Excepţia va fi Florin Şoavă, mijlocaşul de 30 de ani despre care unii suporteri, dar şi oficiali ai Ştiinţei au spus că nu ar avea ce căuta în Bănie.

Şoavă vrea însă să demonstreze că nu e bătrân şi se străduieşte la antrenamente şi la jocurile amicale ale Ştiinţei să fie util echipei, câştigându-şi locul de titular în echipa alb-albastră. „Este perioadă de pregătire, sunt mulţi colegi noi, pe care nu-i cunosc. Sunt bucuros totuşi că am semnat şi am reuşit să prind întreaga perioadă de pregătire împreună cu echipa. Asta e foarte important. Uşor-uşor încep să-i cunosc, relaţiile de joc sunt din ce în ce mai bune şi suntem pe drumul cel bun. E bine că am jucat din nou 90 de minute. Încep să-mi revin la capacitatea mea. Cel mai bine mă simt în teren. Acum antrenorul e cel care decide dacă voi juca şi unde voi juca. Important e, dacă o să joc, să-mi ajut echipa şi în stânga şi în centru, unde mă pune antrenorul“, a spus fotbalistul oltean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII