14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRemiză cu polonezii

Remiză cu polonezii

Universitatea Craiova a încheiat la egalitate, 1-1, amicalul disputat ieri cu Arka Gdynia, echipă aflată pe locul şapte în prima ligă din Polonia.

 

După ce s-au încălzit cu amatorii de la Siegen, pe care i-au învins cu 2-0, alb-albaştrii lui Nicolo Napoli au dat piept ieri, în cantonamentul din Antalya, cu un adversar mai puternic, Arka Gdynia, a şaptea echipă a Poloniei. Meciul s-a încheiat nedecis, 1-1, Ştiinţa egalând prin Prepeliţă (‘57), după ce Arka deschisese scorul prin Karwan (‘32).

Leşii veneau după o victorie, 3-2 cu Arsenal Kiev, şi i-au luat tare pe olteni, primul care a făcut cunoştinţă cu jocul dur al adversarilor fiind Dănănae, care a avut nevoie de îngrijiri medicale pentru a reveni pe teren (‘14). Dorel Stoica a avut prima şansă de gol a partidei, dar şutul său din lovitură liberă a ocolit cu puţin spaţiul porţii poloneze (‘18). După ce Tănasă nu a putut trimite mingea în plasă din câţiva metri (‘22), Gdynia a marcat prin Karwan, care l-a învins pe Bornescu cu o lovitură de cap. Goalkeeperul craiovean a fost schimbat apoi de Napoli, iar până la pauză nu s-a mai consemnat decât ratarea lui Mihai Costea, care a tras în portarul Witkowski, din poziţie de unu la unu cu acesta.

La reluare, juveţii au fost mai insistenţi, iar după ce au acuzat neacordarea unui penalti la un fault asupra lui Prepeliţă, mijlocaşul Universităţii s-a supărat şi a egalat cu un şut din afara careului (’57). Peste patru minute, Dina a nimerit bara laterală, imediat venind şi ratarea lui Crăciun, care a trimis pe lângă poartă din careul mic. Polonezii au replicat prin Anderson Silva, dar fără rezultat, partida încheindu-se cu şuturile lui Dina şi Şoavă, parate de portarul polonezilor.

 

Florin Costea, menajat

 

Nicolo Napoli a început meciul cu următoarea formulă: Bornescu (’33, S. Lung Jr.) – Dănănae, V. Găman, D. Stoica, Rose – Prepeliţă, Dilevski, Şoavă – Gîngioveanu, M. Costea, Tănasă. În repriza secundă, echipa a arătat astfel: S. Lung Jr. (’60, Merlier) – Bărboianu, R. Barbu, D. Stoica, Rose – Prepeliţă, Dilevski (’70, I. Popescu), Şoavă, Gîngioveanu (’70, Ologu) – Dina, M. Costea (’60, Crăciun).

Tehnicianul italian l-a menajat pe Florin Costea, care a acuzat o stare de oboseală, în timp ce Mitchell şi Gogoşoiu, cu probleme medicale, nu au apucat încă să joace la Ştiinţa. În aceeaşi situaţie se află şi Baird, însă australianul se pregăteşte separat, el fiind în recuperare după operaţia la genunchi suferită anul trecut.

 

Antrenament şi în dimineaţa jocului

 

Ca de obicei, în dimineaţa meciului cu polonezii, jucătorii Ştiinţei nu au scăpat de programul de alergări în rampă pregătit de Nicolo Napoli şi supravegheat de preparatorii fizici. Asta, după ce cu o zi înainte alb-albaştrii se relaxaseră la cumpărături, în singura lor după-amiază liberă. Însoţiţi de secundul Jerry Gane, Stoica, Bornescu, Costea şi ceilalţi au vizitat magazinele cu articole sportive din Antalya, fiecare căutând să se aleagă cu o amintire din acest cantonament. Spre exemplu, Mihai Dina şi-a cumpărat o pereche de ghete alb-albastre cu care, spune el, speră să dea cât mai multe goluri în retur.

Oltenii vor mai disputa în Antalya un singur joc de verificare, mâine, cu Sturm Graz, echipă aflată pe locul trei în prima ligă din Austria, după care se vor întoarce acasă. Rămas pe dinafară pentru că nu a obţinut viza de Turcia, Julius Wobay ar putea primi în sfârşit o veste bună de la Ambasadă, însă prea târziu pentru ca leonezul să se mai alăture colegilor. El ar putea ateriza de urgenţă în Antalya, însă este greu de crezut că Napoli va solicita acest lucru, având în vedere că delegaţia Universităţii va reveni vineri în ţară. Mijlocaşul african va avea ocazia să se integreze în echipă la următorul cantonament, cel din Italia, la care va participa şi camerunezul Jeremie Njock.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII