22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportIordache, rapidist sub acoperire

Iordache, rapidist sub acoperire

Ilie Iordache aşteaptă să fie declarat jucător liber de contract de comisiile federale, pentru a semna cu gruparea din Giuleşti, cu care şi-ar fi negociat deja un contract de 120.000 de euro pe an.

 

Cu toate că susţinea sus şi tare că vrea să joace numai la Pandurii, Ilie Iordache nu şi-a retras memoriul depus la FRF, prin care cere să fie declarat liber de contract, reclamând neplata a 40.000 de euro. Înainte de plecarea în cantonamentul din Antalya, oficialii clubului Pandurii i-au cerut lui Iordache să semneze o hârtie prin care renunţa la acţiunea sa, însă fotbalistul a refuzat. Chiar şi în aceste condiţii, el a făcut deplasarea cu echipa în Antalya, unde se pregăteşte sub comanda lui Sorin Cîrţu, dar, în acelaşi timp, şi-ar fi negociat deja contractul cu Rapid Bucureşti, fiind convins că-şi va rezilia înţelegerea cu Pandurii.

Agentul jucătorului, Florin Manea, este sigur că membrii comisiei care judecă acest caz îi vor netezi lui Iordache drumul spre Rapid. „Sută la sută vom avea câştig de cauză, altfel s-ar comite o abatere uriaşă de la litera regulamentului. Pot să spun că jucătorul meu are propuneri de la echipele foarte bune ale campionatului. Totul depinde de hotărârea pe care o va lua comisia. Sperăm să fie justă!“, a declarat Manea pentru Gazeta Sporturilor. Conform respectivei surse, Iordache şi-ar fi negociat deja contractul cu Rapid, unde ar câştiga 120.000 de euro pe an.

De cealaltă parte, oficialii clubului Pandurii cred că dreptatea este de partea lor. „Comisia judecă actele depuse de Pandurii, dar nu înseamnă că Iordache va deveni jucător liber. Clubul nu are nici o datorie faţă de Iordache. Nu-l pierdem“, a declarat secretarul general al formaţiei gorjene, Daniel Băloi.

Dacă nu va avea câştig de cauză, Pandurii Târgu Jiu ar primi o grea lovitură, urmând să achite către Dinamo 1,5 milioane de euro, 500.000 de euro transferul lui Iordache şi încă un milion dacă fotbalistul părăseşte Târgu Jiul gratis.

 

Florin Stângă a jucat accidentat

 

Deoarece a continuat să se pregătească după ce simţise dureri la aductori în primele zile ale stagiului din Antalya, lui Florin Stângă i s-au agravat problemele medicale, fiind nevoit să facă repaus două zile. Deşi nerefăcut complet, el a revenit în meciul cu Metalurgs Liepaja, reuşind să şi marcheze. „Şi acum fac antrenament cu durere, dar asta e situaţia. Câteodată trebuie să mai faci şi sacrificii dacă vrei să obţii rezultate. Chiar înainte de primul meci de pregătire pe care l-am avut aici am simţit durere la aductori, dar am zis că-mi trece. Golul marcat cu letonii e şi rezultatul muncii pe care am depus-o. A fost un meci destul de greu, cu o echipă care nu ne-a menajat deloc. Însă noi, fiind mai tehnici, am controlat jocul prin pase şi un-doi-uri şi cred că asta i-a surprins. Ne-am făcut şi noi jocul mai uşor, înscriind foarte repede“, a spus Florin Stângă.

Căpitanul gorjenilor consideră că Pandurii Târgu Jiu este o echipă echilibrată, care poate repeta evoluţiile de la sfârşitul turului, când a reuşit să nu piardă şase jocuri la rând. „Nu ştiu dacă suntem mai valoroşi decât în tur, vom vedea la meciurile oficiale, dar este important că sunt acoperite toate posturile. Deocamdată, e perioada de pregătire, nu pot să-mi dau cu părerea despre valoarea lotului. Vom vedea în campionat cum stăm, dacă va fi mai bine în retur“, a adăugat Stângă.

 

Karpaty Lvov, ultimul adversar al gorjenilor

 

Pandurii Târgu Jiu susţine astăzi ultimul amical al primului stagiu din Antalya, în compania echipei din Ucraina, Karpaty Lvov. Bilanţul trupei lui Cîrţu este pozitiv, oltenii înregistrând în disputele precedente două victorii şi o înfrângere.

Ieri, fotbaliştii gorjeni au avut programate trei antrenamente, primul la sala de forţă, al doilea pe plaja Mediteranei, iar cel de-al treilea pe iarbă. Câţiva jucători au profitat de şedinţa de pe plajă şi au testat şi apa din Marea Mediterană, prea rece, totuşi, în această perioadă a anului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS