17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu aşteaptă mult de la Raţ

Lucescu aşteaptă mult de la Raţ

Fundaşul român Răzvan Raţ a declarat că antrenorul său de la Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, aşteaptă de la el să joace foarte bine în fiecare partidă. Raţ a mai spus că are o relaţie profesională cu tehnicianul român şi împreună cu toată echipa au o misiune comună de îndeplinit. „Pe undeva e normal să apară discuţii, deoarece dânsul se aşteaptă ca eu să fac totul cât mai bine, să dau un exemplu, pentru că suntem amândoi români într-o ţară străină. Câteodată este mulţumit de mine, câteodată nu, dar aşa se întâmplă şi cu alţi colegi de-ai mei. Nu putem fi perfecţi, suntem doar oameni“, a afirmat Răzvan Raţ pe site-ul său oficial.

Jucătorul a comentat şi situaţia lui Şahtior din 2008: „Prima jumătate a fost excelentă. Alături de Şahtior am câştigat campionatul în Ucraina, Cupa şi Supercupa, iar cu naţionala ne-am calificat şi am participat la Campionatul European din Austria şi Elveţia. Din păcate n-am reuşit să trecem de grupe, deşi ne-am dorit din toată inima acest lucru. N-am mai putut să facem un meci mare cu Olanda, aşa cum s-a întâmplat cu Italia şi ne-am văzut nevoiţi să ne întoarcem acasă. Au urmat şase luni grele şi cu echipa de club nu stăm chiar foarte bine în campionat, iar evoluţia noastră în Champions League a fost plină de ghinioane. Am început în forţă, dar ne-am calificat, ca de obicei, doar în primăvara Cupei UEFA, deşi am acumulat nouă puncte“.

Fundaşul naţionalei s-a referit şi la prima reprezentativă a României: „Dacă ne gândim la punctele acumulate şi la cum am jucat cu Lituania acasă e puţin, dacă punem în balanţă evoluţia cu Franţa, când am fost egalaţi doar din cauza ghinionului, e OK. E o grupă extrem de dificilă, dar dacă vom aduce şase puncte din întâlnirile cu Serbia şi Austria atunci ne putem gândi la Africa de Sud. Oricum, trebuie să fim foarte atenţi deoarece se vor pierde multe puncte «pe drum» şi în cazul în care vom gestiona paşii greşiţi ai adversarilor, atunci avem şanse reale de calificare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS