22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportIordache şi Ghindeanu, căzuţi la datorie în Antalya

Iordache şi Ghindeanu, căzuţi la datorie în Antalya

Ilie Iordache şi Daniel Ghindeanu s-au acidentat în prima zi a cantonamentului din Antalya şi nu vor face efort câteva zile.

 

Prima zi de pregătire din Antalya a fost cu ghinion pentru doi dintre componenţii formaţiei Pandurii Târgu Jiu, Ilie Iordache şi Daniel Ghindeanu acuzând probleme musculare. Primul a fost diagnosticat de medicul echipei cu miozită şi întindere a tendonului la genunchi, recomandându-i-se trei zile de refacere, în timp ce Ghindeanu este suspect de întindere sau ruptură fibrilară. Problema lui Ilie Iordache nu este nouă, mijlocaşul pandurilor fiind indisponibil la fiecare început de cantonament din ultimii doi ani. „Nu ştiu despre ce e vorba exact, dar ştiu că mă doare şi de fiecare dată păţesc la fel după ce iau o pauză mai lungă. Când vin din vacanţă, de fiecare dată am probleme la începutul pregătirii“, a spus Iordache.

În cazul lui Ghindeanu, dacă se va confirma diagnosticul de ruptură fibrilară, fotbalistul va reveni în ţară şi va rata tot cantonamentul de pregătire. „Deocamdată, face tratament aici pentru a vedea cât de grav este. Rămâne să vedem în următoarele zile despre ce este vorba, pentru că, dacă nu e grav, poate reveni pe teren după o săptămână de pauză“, a precizat medicul echipei, Ion Şerban.

A doua zi de cantonament a programat pentru panduri trei antrenamente, unul la sala de forţă şi două pe teren, toţi jucătorii, cu excepţia lui Tilincă, Iordache şi Ghindeanu, efectuând programul dictat de preparatorul fizic Fane Cioacă.

 

Amical cu nemţi de liga a treia

 

Astăzi, pandurii vor susţine un singur antrenament, de dimineaţă, iar după-amiază, antrenorul Sorin Cîrţu a decis să le dea liber elevilor săi pentru a merge la cumpărături în oraşul Antalya. Mâine este programat un prim joc de verificare pentru gorjeni, cu o echipă de liga a treia din Germania, după ce amicalul cu Antalyaspor s-a contramandat. „Pentru primul amical am ales un joc mai uşor, cu o echipă germană de liga a treia. Jocul va fi programat după-amiază la Belek, acolo unde se pregătesc nemţii“, a afirmat Viorel Temelescu. Răzvan Stanca şi-a sărbătorit în Antalya ziua de naştere, portarul împlinind duminică 29 de ani. „De fiecare dată sărbătoresc prin muncă ziua mea, în perioada asta fiind în cantonament. Dar m-am obişnuit să sărbătoresc cu apă plată şi lămâie. Nu am avut timp de chef, trebuie să ne pregătim“, a spus Stanca.

 

Turnul Babel la gorjeni

 

Antrenorul Sorin Cîrţu a cerut ca jucătorii străini din lotul echipei Pandurii să stea în cameră cu câte un fotbalist român, pentru ca aceştia să deprindă mai repede limba română. Raskovic – Simion, Iordache – Pejic, Murgan – Mingote, Cardoso – Stângă, Arrieta – Stancu şi Tremonti – Pârvu sunt „cuplurile“ din cantonamentul pandurilor, majoritatea comunicând în limba engleză. „Mă ajută mult faptul că stau cu Simion în cameră. În plus, el mă ajută şi pe teren. Stă cu mine şi îmi traduce în engleză tot ce zice antrenorul şi discutăm despre ceea ce ne spune. Înţeleg cam 75% din ce mi se spune în limba română, dar nu pot să mă exprim“, a afirmat Raskovic.

Şi Ilie Iordache încearcă să fie un bun învăţător pentru bosniacul Matijas Pejic. „Da, o să îl învăţ ce mai ştiu şi eu în engleză, pentru că am văzut că el vorbeşte engleză. Prima lecţie: l-am învăţat pe Pejic să nu mai stea la coadă pentru obţinerea cartelei electronice de acces în cameră, ci să intre cu tupeu în faţă“, a spus Iordache. Mingote, Arrieta şi Cardoso se descurcă binişor în limba română, fiind de aproape un an în România, în timp ce Tremonti vorbeşte în engleză cu Pîrvu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS