20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCîrţu şi-a conturat lotul pentru retur

Cîrţu şi-a conturat lotul pentru retur

Liviu Mihai, Nalaţi, Dedu, Popa, Alnoudji şi Tsigalko au fost puşi de lista de transferuri de Pandurii Târgu Jiu şi nu vor face deplasarea în Antalya, lista „expulzaţilor“ fiind completată de Ilie Iordache, trimis la Dinamo.

 

Antrenorul Sorin Cîrţu a anunţat cei 29 de jucători care se vor pregăti în cantonamentul din Antalya în perioada 17-29 ianuarie: Mingote, Stanca, Mândrean, Rus, Chibulcutean, Popete, Ghindeanu, Rusu, Cardoso, Murgan, Vasilache, Păcurar, Vancea, Stângă, Orac, Tremonti, Raskovic, Simion, Piţurcă, Arrieta, Grecu, Pârvu, Stancu, Tilincă, juniorii Pleşca, Mohora, Rada şi Avrămescu, precum şi bosniacul, aflat în probe, Matijas Pejic. Cu excepţia celor patru juniori, care nu intră în calculele tehnicianului în viitorul apropiat, ceilalţi compun lotul cu care gruparea gorjeană va aborda partea a doua a campionatului. „Vreau să-mi fac o imagine despre aceşti jucători pe care aş miza în returul campionatului. În funcţie de cum se vor comporta în primul stagiu de pregătire, mai lăsăm loc de întors şi poate vom mai renunţa la unii dintre ei şi vom aduce alţii“, a anunţat Cîrţu.

Tehnicianul oltean a renunţat deja la şase jucători, Liviu Mihai, Nalaţi, Dedu, Popa, Alnoudji şi Tsigalko, toţi fiind puşi pe lista de transferuri, motivând că nu poate pregăti un lot numeros. „Nu pot să prejudiciez nici interesul meu, nici al echipei. Trebuie să luăm un anumit număr de jucători în cantonament. Pe juniori îi mai scoţi din teren la unele exerciţii, dar pe ceilalţi nu se poate să-i laşi deoparte. Ce terenuri trebuie să ai ca să faci antrenament cu toţi? Plus că ar strica procesul de pregătire. Antrenezi 25 de jucători, dar nu 36!“, a motivat Cîrţu restructurarea lotului.

Dacă disponibilizările lui Dedu, Popa, Alnoudji şi Tsigalko erau aşteptate, surprinde faptul că gruparea gorjeană a renunţat la Liviu Mihai şi Nalaţi, primul refăcut după un an de absenţă de pe gazon din cauza unor accidentări. „Am considerat că Liviu Mihai este greu de recuperat. Poate e mai bine pentru el să încerce şi în altă parte, decât să vină să stea pe aici încă şase luni, pentru că este concurenţă mare în lot. Pe Nalaţi l-am încercat în turul campionatului şi nu este ceea ce vreau eu. Îmi doresc jucători mai dinamici. Nu sunt bătuţi în cuie nici cei care au rămas. Mai au o şansă, dar, dacă nu vor face faţă, ne vom despărţi. Vreau altceva pentru mijlocul terenului“, a spus Cîrţu. Jucătorii puşi pe liber se vor pregăti la Târgu Jiu cu antrenorul Constantin Andriucă până îşi vor găsi alte angajamente.

 

Iordache nu urcă în avionul de Antalya

 

Situaţia lui Ilie Iordache rămâne încurcată, jucătorul afirmând că vrea să evolueze în continuare la Pandurii, în timp ce preşedintele Marin Condescu susţine că aparţine lui Dinamo. Cert este că Iordache nu va urca în avionul de Antalya şi, dacă va refuza să se prezinte sub comanda lui Mircea Rednic, se va pregăti de unul singur la Târgu Jiu. „Pentru mine totul este clar. Ilie nu este pe lista pentru cantonamentul din Turcia. El este jucătorul lui Dinamo. Trebuie să se hotărască ce vrea să facă. Eu, dacă vreau, îl suspend, dar nu asta e soluţia. Sfatul meu pentru el e să-i vină mintea la cap“, a declarat ieri Condescu. Acesta a şi argumentat de ce nu mai există cale de întoarcere în cazul lui Iordache: „A solicitat că vrea să devină jucător liber, iar în memoriul acela avea două puncte. În primul rând, scria că i-am falsificat convenţia civilă, însă nu este adevărat. Ce avem noi la club are şi el şi este înregistrat şi la Federaţie. În al doilea rând, acea primă pentru instalare pe care o cere nu este specificată în nici un act încheiat între noi. Am câştigat procesul fără probleme“, a mai spus Condescu.

Şi după discuţia de ieri cu şeful grupării gorjene, Ilie Iordache şi-a menţinut dorinţa de a rămâne la Târgu Jiu: „Nu plec la Dinamo. Nu vreau să mă duc acolo. Dacă nu sunt luat în Antalya o să rămân aici, o să mă antrenez singur şi asta este“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS