19.9 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024

28 pentru Europa

Ştiinţa a efectuat primul antrenament din 2009, 24 de jucători prezentându-se ieri sub comanda lui
Nicolo Napoli şi a ajutoarelor sale.

 

După ce au trecut cu bine de vizita medicală, jucătorii Universităţii Craiova şi-au reluat de ieri pregătirile pentru returul de campionat. Alb-albaştrii s-au reunit în cantonamentul din Lunca Jiului, prima mişcare din 2009 efectuând-o pe pista stadionului „Ion Oblemenco“. Sub comanda lui Nicolo Napoli şi a ajutoarelor sale s-au prezentat 24 de fotbalişti, printre care camerunezul Jeremie Njock şi unul dintre cei doi australieni de origine română transferaţi în această iarnă, mijlocaşul Filip Nechifor. Celălalt junior, Anthony Bryan Bran, a ajuns în Bănie ieri după-amiază, la fel ca şi Spase Dilevski şi Julius Wobay, cei trei urmând să intre în focuri de astăzi.

De la şedinţa de ieri a lipsit şi Michael Baird, atacantul australian rămânând la cantonament pentru a efectua exerciţii la sala de forţă, el fiind în recuperare după operaţia suferită la genunchi. Problemele lui Baird par însă mai serioase, medicul echipei constatând că jucătorul are şi o microfractură la nivelul colului lateral femural, motiv pentru care perioada sa de refacere se va prelungi cu zece zile, el urmând să-şi reia pregătirile luna viitoare.

 

Njock a condus plutonul

 

Alb-albaştrii nu au transpirat prea mult la prima şedinţă de pregătire, care a fost una specifică, de readaptare la efort, Napoli programând alergări uşoare şi mişcări de stretching. Surprinzător, cel care a condus plutonul a fost Njock, acesta dovedind o mare poftă de pregătire. Atacantul camerunez a fost consultat de medicul Claudiu Stamatescu de cum a ajuns la Craiova, accidentarea sa dovedindu-se reală. Conform previziunilor, jucătorul va avea nevoie de încă o lună şi jumătate de recuperare, dacă totul va decurge aşa cum trebuie africanul putând fi apt la începutul returului.

Lotul actual al Ştiinţei numără 28 de jucători, însă unii dintre ei vor evolua şi pentru echipa a doua. Toţi vor încerca însă să ducă din nou gruparea din Bănie în cupele europene. Cei 28 pentru Europa sunt: Bornescu, S. Lung Jr., Merlier, Mecea (portari); Dănănae, R. Barbu, V. Găman, Mitchell, Bran, Rose, Bărboianu, Buşu (fundaşi); Prepeliţă, D. Stoica, Nechifor, Dilevski, I. Popescu, Gîngioveanu, Firţulescu, Wobay, Ologu (mijlocaşi); Fl. Costea, M. Costea, Dina, Njock, Baird, Gogoşoiu, Crăciun (atacanţi).

 

Australienii au venit bronzaţi

 

La reunire, australienii au sosit pe rând. Baird a venit primul, Mitchell a fost însoţit de Găman, iar Rose a ajuns ultimul. Toţi erau însă bronzaţi. „Am făcut şi plajă“, a spus Mitchell, care a vorbit şi despre ce îşi doreşte pentru retur: „Sper să fie un an care să ne aducă o prezenţă în cupele europene. Suntem pe locul şase şi trebuie să ne menţinem acolo, sus, dacă vrem să ne atingem obiectivul“. Mitchell a mai precizat că nu ştie prea multe despre cei doi juniori australieni aduşi în această iarnă, dar că este bine să vină la Craiova jucători care să poată ajuta echipa.

La rândul său, atacantul Mihai Dina s-a arătat dornic de a începe pregătirea. „Aşteptam să vină această perioadă de pregătire. Va fi greu, dar apoi urmează meciurile, care sunt cele mai importante. Sper să joc, ca să am şansa de a marca. Dacă voi juca, nu voi dezamăgi. Este bine că a revenit şi Njock, concurenţa pe posturi e bună. Dacă ne pregătim bine putem ajunge în cupele europene“, a spus Dina, care speră să fie folosit mai mult de Nicolo Napoli în partea a doua a sezonului.

„Dacă ne luăm după ce s-a întâmplat anul trecut, când
ne-am reunit tot ultimii şi ne-a prins bine, ar trebui să se repete istoria. Atâţia jucători care au trecut pe aici au promis performanţe, calificări în cupele europene şi au rămas doar promisiunile. Noi nu vrem să mai procedăm la fel. Vrem fapte atunci când va reîncepe campionatul. Toată lumea spune că suntem prea tineri, că n-o să reuşim, dar noi tocmai prin prisma tinereţii vrem să facem performanţă. Avem ambiţie, dăruire, foame de rezultate. Şi noi, ca şi toată lumea care ţine cu Craiova, ne-am săturat să tot aşteptăm. Este mai bine că nu suntem băgaţi în seamă, pentru că o să-i luăm pe toţi prin surprindere“, a completat Radu Barbu. Tânărul fundaş oltean crede că Timişoara, CFR Cluj, Steaua şi Rapid vor fi principalele contracandidate ale Ştiinţei la obţinerea unui loc de cupă europeană.

Primul stagiu de pregătire al alb-albaştrilor va fi susţinut în Antalya, în perioada 20-30 ianuarie, acolo unde oltenii vor avea ca adversari echipe precum Lucerna sau Sturm Graz. După care, Universitatea se va muta în Italia, până pe 12 februarie, aici elevii lui Napoli urmând să mai dispute alte trei amicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII