17.8 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOţelul, afectat de criza economică

Oţelul, afectat de criza economică

Combinatul siderurgic Arcelor Mittal Galaţi trebuia să semneze în luna decembrie noul contract de sponsorizare cu echipa Oţelul Galaţi.

Din cauza problemelor financiare apărute în urma crizei economice mondiale, indienii de la Arcelor Mittal tergiversează semnarea contractului.

Totuşi, directorul general al clubului Oţelul, Marius Stan, este optimist. „Nu cred că vor fi probleme, sper să nu fie. Înainte semnam din decembrie, că nu era criza asta financiară. Acum mai sunt de făcut nişte formalităţi. Emoţii sunt, până nu semnăm nu dispar. Aşteptăm însă sprijin şi de la autorităţile locale“, a spus oficialul clubului gălăţean.

Contractul dintre cele două părţi se reînnoia anual, iar semnarea actelor se făcea mereu în luna decembrie. Arcelor Mittal vira anual în conturile clubului de la malul Dunării 3,5 milioane de dolari plus 500.000 de dolari pentru cheltuielile de întreţinere ale stadionului.

Din cauza crizei financiare, Arcelor Mittal Galaţi şi-a închis temporar unele capacităţi de producţie încă din octombrie, iar altele vor fi oprite în perioada următoare.

Conducerea clubului Oţelul a solicitat sprijinul autorităţilor locale, dar s-a lovit de refuzul acestora, edilii oraşului Galaţi motivând că sprijină deja o altă echipă de fotbal, FCM Dunărea Galaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS