29.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCSM Craiova a strâns 201 medalii în 2008

CSM Craiova a strâns 201 medalii în 2008

Cea mai importantă performanţă a clubului condus de Sebastian Ştef este aurul european obţinut de spadasina Loredana Iordăchioiu, cu echipa României.

Clubul Sportiv Municipal (CSM) din Craiova a obţinut anul acesta 201 medalii, dintre care 170 la competiţii interne, iar 31 la concursuri internaţionale oficiale. Directorul CSM Craiova, Sebastian Ştef, a spus ieri că bilanţul este unul bun: „Sunt foarte mulţumit de aceste rezultate, mai ales de cele pe plan internaţional. Este mai bine ca anul trecut şi sper ca în 2009 să obţinem măcar acelaşi număr de medalii. Pentru asta avem nevoie de stabilitate financiară şi linişte“. Clubul din Bănie a întocmit şi un clasament individual al celor mai buni sportivi, dar nu ca în anii trecuţi în ordine ierarhică. Atletismul are cei mai mulţi reprezentanţi în Top 10, şase la număr. Scrima şi judo au câte două sportive în clasament, iar luptele şi boxul, câte una. Dintre cei zece laureaţi, şapte sunt fete şi trei băieţi.

Neacşu, singura participantă la JO

Atleta Mihaela Neacşu a fost singura sportivă la CSM Craiova care a participat la Jocurile Olimpice de la Beijing. Alergătoarea pregătită de soţul său, Marian Neacşu, a luat startul în proba de 800 de metri, dar s-a clasat pe locul şase în seria din care a făcut parte. Sebastian Ştef regretă că CSM a avut doar o reprezentantă la cea mai importantă competiţie de pe mapamond şi a punctat că alţi trei atleţi de la clubul craiovean au fost foarte aproape să ajungă la Beijing: „Liliana Popescu şi-a făcut baremul, dar nu a fost inclusă în lot din cauza suspiciunii de dopaj, iar Cosmin Sorescu şi Nuţa Olaru au fost foarte aproape să prindă lotul“.
Cea mai importantă performanţă internaţională poate fi considerată medalia de aur cucerită de spadasina Loredana Iordăchioiu, cu echipa României, la Campionatul European. Judoka Raluca Dumitraşcu şi pugilista Anca Vlad au reuşit în acest an să urce pe a doua treaptă a podiumului european. Atleţii Marius Ionescu, Alexandru Ghinea şi Ionuţ Vădeanu s-au remarcat prin medaliile balcanice cucerite la cros sau prin participări la competiţii cum ar fi Cupa Europei, Campionatul Mondial, Campionatul European de cros etc.
La loc de cinste stă şi locul trei în clasamentul mondial al probei de 20 de kilometri marş obţinut de Claudia Ştef în urma clasamentului întocmit la finalul sezonului. Atleta Liliana Popescu, care a concurat în dublă legitimare cu CS Olimpic Sport Craiova, a obţinut rezultate bune la începutul anului 2008, înainte de a se anunţa că este suspectă de dopaj: locul I la Cupa Europei, locul 5 într-o etapă din circuitul Golden League, locul 6 la Campionatul Mondial de sală şi câştigătoarea „Cupei de Cristal“, trofeu oferit de către Federaţia Română de Atletism la Campionatul Naţional de sală pentru cea mai bună performanţă din concurs.

Laureaţii CSM Craiova

Adelina Ispas, Raluca Dumitraşcu – ambele la judo, antrenor Mihai Voinea; Anca Vlad (box) – antrenor Vasile Fîntînă, Anca Băcioiu, Loredana Iordăchioiu – ambele la scrimă, antrenori Dumitru Popescu, Ionel Bărbosu; Mădălina Linguraru (lupte libere) – antrenor Petre Banciu; atletism: Marius Ionescu (antrenor Cătălin Geapana), Mihaela Neacşu (antrenor Marian Neacşu), Liliana Popescu (antrenor Eleodor Roşca), Ionuţ Vădeanu (antrenor Cristieana Matei), Claudia Ştef (antrenor Horia Ştef), Alexandru Ghinea (antrenor Horia Ştef). Conform directorului clubului, Sebastian Ştef, sportivii enumeraţi, cât şi antrenorii lor vor fi premiaţi cu bani.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS