7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Surprize în UEFA

FC Bruges nu a reuşit să obţină egalul de care avea nevoie, Lech Poznan a învins-o pe Feyenoord chiar la Rotterdam, iar Milan nu a izbutit să se impună pe „San Siro“ în faţa lui Wolfsburg.

Mai multe echipe din Grupele E, F, G şi H ale Cupei UEFA au reuşit să obţină, surprinzător, calificarea în 16-imile de finală ale competiţiei. Danezii de la FC Copenhaga aveau nevoie de victorie în deplasare la Bruges, în Belgia, pentru a ocupa unul dintre primele trei locuri ale Grupei G şi, în cele din urmă, au reuşit să o obţină. Nordicii s-au impus cu 1-0, prin golul marcat în minutul 58 de Cesar Santin. Până în acel moment, Bruges irosise câteva ocazii mari de gol. În cele din urmă, belgienii au ratat calificarea în faza 16-imilor. În celălalt meci din grupă, formaţia franceză Saint Etienne a remizat pe teren propriu cu Valencia, scor 2-2, şi a obţinut calificarea de pe primul loc, urmând să aibă în faza următoare un adversar abordabil. Pentru gazde, a marcat Ilan (‘29, ‘44), iar pentru iberici au punctat Morientes (‘33) şi Zigic (‘72). Şi spaniolii vor juca în primăvara europeană.

Feyenoord, fără nici un punct

Gruparea olandeză Feyenoord Rotterdam este marea dezamăgire a actualei ediţii a Cupei UEFA. Batavii au pierdut şi ultimul meci al Grupei H, disputat pe teren propriu cu Lech Poznan, scor 0-1, şi nu au acumulat nici un punct. Unicul gol al întâlnirii de pe „De Kuyp“ a fost marcat de Djurdjevic în minutul 26, acesta reluând din prima o centrare de pe partea dreaptă a lui Semir Stilic. Polonezii au obţinut calificarea in extremis, profitând şi de faptul că Nancy a fost învinsă cu 1-0 la La Coruna de Deportivo. Bodipo a înscris în minutul 74 golul gazdelor. Grupa H a fost câştigată de ruşii de la ŢSKA Moscova, cu maximum de puncte (12), care nu au jucat miercuri seară, ei încheindu-şi parcursul în această fază încă de acum două săptămâni.

Milan, doar egal pe teren propriu

Cea mai galonată echipă care s-a înscris în acest an la startul competiţiei, AC Milan, nu a reuşit să obţină decât un punct din disputa de pe teren propriu cu germanii de la VfL Wolfsburg, partida încheindu-se la egalitate, scor 2-2.
Fără vedetele Kaka şi Ronaldinho pe teren, milanezii au deschis scorul în minutul 17 prin Massimo Ambrosini şi au intrat la cabine cu un avantaj de un gol. În repriza secundă, oaspeţii au reuşit să egaleze în minutul 56, prin unul dintre cei doi italieni din lotul lor, Zaccardo. Scorul de 1-1 s-a menţinut pe tabelă doar 30 de secunde, pentru că Inzaghi l-a servit excelent în careu pe Pato, care l-a învins pe Benaglio cu un şut din careu şi a dus-o din nou pe Milan în avantaj. Saglik a reuşit în cele din urmă să aducă un punct lui Wolfsburg, prin reuşita sa din minutul 81. Spre finalul partidei, Dida a evitat o înfrângere ruşinoasă, respingând un şut al aceluiaşi Saglik.
Milan a încheiat Grupa E pe locul doi, iar în 16-imile Cupei UEFA va întâlni o echipă „retrogradată“ din grupele Ligii Campionilor. 

Cupa UEFA, etapa a 4-a

Miercuri seară s-au jucat ultimele meciuri din Grupele E, F, G şi H ale Cupei UEFA, partidele încheindu-se cu următoarele rezultate: Grupa E: Portsmouth – Heerenveen 3-0 (Crouch ‘40, ‘42, Hreidarsson ‘90), AC Milan – Wolfsburg 2-2 (Ambrosini ‘17, Pato ‘56 / Zaccardo ‘56, Saglik ‘81). Clasament: 1. Wolfsburg 10p, 2. AC Milan 8p, 3. Braga 6p, 4. Portsmouth 4p, 5. Heerenveen 0p. Grupa F: Hamburg – Aston Villa 3-1 (Petric ‘18, Olic ‘30, ‘57 / Delfounese ‘83), Ajax Amsterdam – Slavia Praga 2-2 (Vertonghen ‘4, Luis Suarez ‘90+1 din penalti / J. Cerny ‘12, Jarolim ‘41). Clasament: 1. Hamburg 9p, 2. Ajax 7p, 3. Aston  Villa 6p, 4. Zilina 4p, 5. Slavia Praga 2p. Grupa G: Bruges – FC Copenhaga 0-1 (Santin ‘58), St. Etienne – Valencia 2-2 (Ilan ‘29, ‘44 / Morientes ‘33, Zigic ‘72). Clasament: 1. St. Etienne 8p, 2. Valencia 6p, 3. FC Copenhaga 5p, 4. Bruges 3p, 5. Rosenborg 2p. Grupa H: Deportivo – Nancy 1-0 (Bodipo ‘74), Feyenoord – Lech Poznan 0-1 (Djurdjevic ‘26). Clasament: 1. ŢSKA Moscova 12p, 2. Deportivo 7p, 3. Lech 5p, 4. Nancy 4p, 5. Feyenoord 0p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS