14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMiza pandurilor, locul 12

Miza pandurilor, locul 12

Gruparea gorjeană şi-a propus să încheie turul campionatului pe locul 12 şi, pentru a reuşi acest lucru, echipa lui Sorin Cîrţu nu trebuie să piardă la Galaţi.

Pandurii Târgu Jiu staţionează de şapte etape pe locul 12 în Liga I, însă, o înfrângere la Galaţi, dublată de o victorie, previzibilă, a Gloriei Bistriţa în ultima etapă a turului cu Gloria Buzău i-ar detrona pe gorjeni de pe această poziţie. Oltenii pot chiar urca un loc în clasament dacă reuşesc încă o premieră în acest sezon, să învingă pe terenul Oţelului Galaţi. „Nu-mi pun problema acum că Bistriţa nu bate Buzăul şi, cu acest rezultat, coroborat cu înfrângerea noastră, ne-am duce pe 13. Acesta este adevărul. Şi trebuie să ne batem pentru acest loc 12. Că merită sau nu merită alte echipe să stea înaintea noastră sunt doar polemici care nu ne încălzesc cu nimic“, a declarat Cîrţu, suspendat la Galaţi. Exilarea lui „Sorinaccio“ în tribună de Comisia de Disciplină nu a fost un handicap pentru gorjeni în precedentele două situaţii, echipa sa obţinând un rezultat de egalitate la Iaşi şi o victorie cu Universitatea Craiova, în Cupa României. Oficialii clubului Pandurii speră ca în acest an să aibă parte de sărbători fericite, după ce sezonul trecut echipa era ca şi retrogradată în pauza de iarnă. „Sărbătorile vor fi şi mai fericite dacă nu vom pierde la Galaţi. Şi această calificare în optimile Cupei României este pentru noi o oportunitate să ne pregătim mai bine, pentru ca în vară să mergem mai sus şi în Cupă“, a afirmat Condescu.

Oţelul, cu lotul complet

Dacă Pandurii Târgu Jiu are în continuare probleme de lot, antrenorul oţelarilor, Petre Grigoraş, are la dispoziţie toţi jucătorii, inclusiv pe Paraschiv şi Jelev, care au fost recuperaţi. Sorin Cîrţu nu poate conta pe Mândrean, Rus, Păcurar, Vasilache, Tilincă (accidentaţi) şi Stângă (suspendat), în timp ce Piţurcă şi Raskovic sunt incerţi. Oţelul Galaţi este o echipă greu de învins pe teren propriu, de acest lucru convingându-se şi „granzii“ campionatului. „Am ajuns la ultima etapă din acest tur de campionat. Este un meci greu, împotriva unei echipe bune a campionatului nostru, care are evoluţii foarte bune, în special pe teren propriu, o formaţie care degajă foarte multă forţă atunci când joacă la Galaţi. Toate echipele mari care au jucat în acest campionat acolo au capotat. Ştim ce ne aşteaptă, ştim ce adversar întâlnim. Galaţiul este o grupare care pune presiune pe adversari. Am observat că la meciul cu FC Argeş la Oţelul au apărut unii jucători noi, au revenit la echipă şi fotbaliştii lor importanţi. A apărut deja Paraschiv, probabil va reveni cu noi şi Jelev. Mă aştept ca la meciurile cu noi echipele adverse să aibă la dispoziţie toţi jucătorii“, a spus Cîrţu.
Tehnicianul pandurilor, neînvins în ultimele cinci etape, speră să plece măcar cu un punct şi de la Galaţi. „Pentru mine, dacă obţin un egal este un rezultat pozitiv. Asta e filozofia mea. Şi acasă, dacă obţin un egal, eu consider că e un pas înainte. Contează pentru noi în acest moment să punem în practică tot ceea ce avem, pentru că nu trebuie nici să ne ascundem după deget că suntem într-o stare de spirit bună. Am revenit de la cinci puncte, cât aveam când am preluat echipa, şi avem o singură înfrângere“, a încheiat Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU