16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia îşi testează invincibilitatea

Energia îşi testează invincibilitatea

Baschetbaliştii lui Theo Evans speră să rămână neînvinşi pe teren propriu şi după jocul cu CSU Atlassib Sibiu, programat astăzi la Târgu Jiu.

Energia Rovinari se reîntâlneşte astăzi, de la ora 16.30, cu CSU Atlassib Sibiu, de această dată în campionat, după dubla din primul tur al Cupei României, din debutul sezonului. Deşi victoriile au fost atunci împărţite, trupa lui Theo Evans s-a calificat în turul următor datorită punctajului superior. Echipă cu pretenţii în Divizia A, CSU Atlassib Sibiu a pierdut un singur joc în campionat şi vine la Târgu Jiu cu gândul revanşei după eliminarea din cupă.
„Va fi un meci foarte dificil. Sibiul joacă un baschet foarte bun acum. Au adus câţiva jucători noi, au o singură înfrângere şi este o echipă de top în Divizia A. Noi ne vom lupta cât putem şi trebuie să câştigăm acest meci. Ştim ce potenţial are Sibiul, dar nu ne e frică de nimeni. Dacă Sibiul vrea să se revanşeze pentru eliminarea din Cupa României, să vină să o ia. Noi îi aşteptăm şi sigur va fi o luptă pe viaţă şi pe moarte“, a spus Evans.
Şi Louis Darby, „omul-spectacol“ din tabăra gazdelor, îşi doreşte ca echipa sa să evite a doua înfrângere consecutivă, după cea de la Piteşti.
„Cu siguranţă voi da totul pe teren pentru a nu acumula două înfrângeri consecutive“.
Dacă liderul formaţiei din Rovinari, Bogdan Popescu, se roagă înaintea fiecărui meci pentru victorie şi pentru băieţelul său, Theo Evans nu invocă ajutorul divin. „Nu aştept ajutor divin, pentru că nu cred că Dumnezeu are vreun interes în baschet, dar, dacă aş face-o, m-aş ruga ca nimeni să nu se lovească, toată lumea să fie sănătoasă şi să facem treabă“, a afirmat Evans.

Energia, revelaţia campionatului

Şi Bogdan Popescu, internaţionalul român care evoluează la Energia Rovinari, îi asigură pe suporterii echipei că vor lupta pentru victorie. „E foarte greu să dau un pronostic sau să garantez victoria. Avem un antrenor bun, care face o analiză foarte bună a adversarului. Îi ştim. Am jucat de două ori cu ei în cupă şi sigur va fi o luptă încrâncenată, pentru că şi ei îşi doresc să câştige. Şi pentru noi e o victorie de care avem nevoie“, a spus Popescu. Acesta consideră că Energia Rovinari este o formaţie respectată în Divizia A, în ciuda statutului de nou-promovată.
„Am venit aici fără să ştiu exact ce se întâmplă, ce jucători avem. La început am crezut că va fi o echipă care se va bate la ultimele locuri, nu ştiam prea multe, o echipă nou-promovată, dar lucrurile s-au schimbat radical şi acum simt că se poate face mult mai mult faţă de obiectivul stabilit, acela de a rămâne în ligă. Simt că avem nişte jucători, şi din punct de vedere baschetbalistic, şi din punct de vedere uman, cu care putem să ajungem mult mai sus în play-off. Energia este, de departe, revelaţia campionatului. Toată lumea vorbeşte despre noi altfel. Înainte nici nu se ştia ce echipă este Energia Rovinari. Acum, toată lumea trimite antrenorii secunzi să ne urmărească, ne iau în serios, nu mai suntem la capitolul şi alţii, ci printre cei din faţă“, a punctat Bogdan Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS