21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCFR Cluj, o nouă provocare pentru panduri

CFR Cluj, o nouă provocare pentru panduri

Formaţia Pandurii nu a reuşit să câştige pe „Municipal“ în faţa campioanei, „feroviarii“ impunându-se de fiecare dată în precedentele trei jocuri disputate în Liga I.

CFR-ul lui Trombetta, „călit“ în Liga Campionilor, vine cu siguranţă şi de această dată la Târgu Jiu cu gândul la o victorie care să o menţină în cursa pentru titlu. „CFR este o echipă cu o stare de spirit bună. În ultimul timp, au recuperat din terenul pierdut pe parcursul campionatului. Sigur vin aici în ideea de a obţine o victorie. Suntem pregătiţi pentru această partidă. Ne întâlnim cu CFR după ce, în decurs de o săptămână, am avut trei meciuri foarte grele cu Bistriţa, Craiova şi Farul. A fost o săptămână plină, dar sperăm ca la ora jocului starea noastră de concurs, ca şi tonusul să fie corespunzătoare, să tindă spre maximum pentru a da campioanei o replică şi să obţinem un rezultat bun“, a afirmat Cîrţu.
Gorjenii acuză în continuare probleme de lot, Păcurar, Mingote, Rus, Vasilache, Mândrean şi Arrieta fiind indisponibili medical. Chiar şi în aceste condiţii, Pandurii Târgu Jiu nu a piaerdut nici un meci pe teren propriu în mandatul lui Sorin Cîrţu. „Ne confruntăm cu vechile probleme. Accidentările sunt de actualitate, mulţi jucători sunt în continuare în afara terenului fără a putea să recuperăm vreunul măcar pentru partida de la Galaţi. Dar avem o echipă care, cel puţin în jocurile de acasă, este greu de învins. Să vedem care va fi replica adversarului care are în lot jucători foarte valoroşi. CFR este campioană, are mulţi jucători străini cu altfel de mentalitate, fotbalişti cu experienţă, chiar şi în Liga Campionilor, şi sunt în prezent pe un trend ascendent. Era bine dacă jucam cu ei după partida lor cu Roma“, a completat Cîrţu.
 
Unul cu mapa, restul cu sapa

Dacă Maurizio Trombetta are la dispoziţie un lot valoros şi îşi permite să ruleze mai mulţi jucători fără să sufere omogenitatea echipei, Sorin Cîrţu se poate baza pe un singur jucător care poate face diferenţa, Ilie Iordache. „Iordache este singurul jucător capabil să facă diferenţa. Nu mai am la dispoziţie alţi fotbalişti de acest gen, care ies din tipare. Mai sunt Vasilache şi Păcurar, dar ei sunt accidentaţi. Dar nu trebuie prea mulţi jucători de acest gen în echipă, pentru că ei sunt fotbalişti cu mapa. Îţi trebuie mai mulţi cu sapa. Unul-doi să fie cu mapa“, a spus Cîrţu.
Totuşi, CFR Cluj a arătat că nu este imbatabilă, iar formaţia Pandurii va încerca să profite de punctele slabe ale campionilor. „CFR a arătat în acest tur de campionat că are şi puncte slabe. Clujenii au avut şi meciuri în care au fost învinşi sau au făcut partide nule cu echipe mai slab cotate. Replica şi starea lor de moment sunt foarte importante. Va fi un meci în care norocul sau ghinionul îşi vor pune amprenta“, a încheiat Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII