16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFiorentina nu s-a descurcat fără Adrian Mutu

Fiorentina nu s-a descurcat fără Adrian Mutu

Echipa lui Prandelli a fost lipsită de idei în atac la partida cu Interul lui Chivu, de vină fiind absenţa lui Mutu, accidentat, dar şi cea a vârfului Gilardino.

Adrian Mutu ar fi trebuit să înfrunte miercuri seară cu echipa sa de club, Fiorentina, Interul lui Jose Mourinho, antrenorul care i-a produs atâtea necazuri în perioada în care a activat la Chelsea. Totodată, atacantul român ar fi trebuit să se confrunte cu colegul său de la echipa naţională, Cristian Chivu. Din păcate, Mutu a resimţit dureri la genunchiul la care s-a accidentat în urmă cu câteva săptămâni şi a fost nevoit să vadă din tribune meciul Fiorentina – Inter, din etapa a noua a campionatului Italiei, încheiat în cele din urmă la egalitate, scor 0-0.
Presa din Italia a scris la unison că gruparea din Florenţa a avut de suferit mult din cauza absenţei lui Gilardino, suspendat, şi mai ales după cea a lui Mutu. „Din cauza absenţei lui Gilardino nu a mai fost pericol în careul lui Inter la mingile aeriene, dar Fiorentinei i-a lipsit în special geniul lui Mutu, capabil să destabilizeze apărarea adversă cu tehnica sa şi cu mingile jucate de el pe benzi“, a scris site-ul firenzeviola.it. „Fără Mutu, antrenorul Prandelli a fost nevoit să redeseneze sistemul ofensiv şi Fiorentina a avut dificultăţi în tentativa de a găsi spaţii în apărarea bine pusă la punct de Mourinho“, a scris Gazzetta dello Sport.

Chivu a jucat de 6

În partida de la Florenţa, Jose Mourinho l-a folosit pe Cristian Chivu pe postul de mijlocaş, aşa cum anunţase la începutul acestei săptămâni, din cauza absenţelor lui Sulley Muntari, accidentat la muşchii aductori, şi Esteban Cambiasso, care acuză probleme musculare. Pentru prestaţia sa de la Florenţa, agenţia Datasport, specializată în statistici fotbalistice, l-a notat pe internaţionalul român cu 6 şi a caracterizat astfel evoluţia sa: „A fost chemat de urgenţă de Mourinho să joace la mijlocul terenului pentru a acoperi posturile lăsate libere de coechipierii accidentaţi, dar nu a convins pe deplin. A încercat de mai multe ori şutul de la distanţă, dar i-a lipsit precizia“.
În urma acestei remize, Inter ocupă locul al patrulea în clasament, cu 18 puncte, în timp ce Fiorentina se situează pe poziţia a cincea cu 17 puncte.

Codrea, la un pas de gol pe San Siro

Într-o altă partidă din runda a noua a campionatului Italiei, AC Siena, echipa la care sunt legitimaţi românii Paul Codrea şi Cosmin Moţi, a fost învinsă cu 2-1 pe terenul lui AC Milan. Veteranul Pippo Inzaghi a deschis scorul în minutul 31, iar Vergassola a restabilit egalitatea în minutul 54. Brazilianul Kaka a dus din nou Milanul în avantaj şi a stabilit totodată scorul final în minutul 65, când a transformat un penalti. Paul Codrea a fost titular la oaspeţi şi a jucat tot meciul, iar în minutul 87 a fost la un pas să înscrie pentru 2-2, mingea expediată de el din lovitură liberă trecând milimetric pe lângă bară, întreg stadionul San Siro amuţind pur şi simplu la faza respectivă. Evoluţia românului în partida cu Milan nu a fost deosebită, fapt subliniat şi de agenţia Datasport. „A încercat să impună un ritm bun acţiunilor Sienei la mijlocul terenului, dar, la fel ca şi coechipierii săi, a avut de suferit din cauza prestaţiei bune a echipei adverse. Le-a dat apoi emoţii gazdelor cu şutul său din finalul meciului“, a scris sursa citată, care l-a notat cu 5,5 pe român. Celălalt român de la Siena, Cosmin Moţi, nu a fost folosit de antrenorul Marco Giampaolo. După înfrângerea de la Milano, Siena a coborât pe locul 13, iar Milan a urcat pe poziţia a treia.

Meci întrerupt de ploaie la Roma

Partida dintre AS Roma şi Sampdoria Genova a fost întreruptă în minutul 5, din cauza unei ploi torenţiale care s-a abătut asupra capitalei Italiei cu o jumătate de oră înaintea startului întâlnirii. Drenajul foarte bun al terenului de pe Stadionul „Olimpic“ nu a făcut faţă însă cantităţii mari de apă, iar gazonul a devenit impracticabil. După cinci minute şi 36 de secunde de la fluierul de început, arbitrul Tagliavento i-a trimis pe jucători la vestiare şi a revenit după alte 30 de minute pe iarbă împreună cu cei doi căpitani pentru a verifica starea gazonului şi a amânat în cele din urmă partida pentru o dată care va fi stabilită ulterior.
Lazio, cealaltă echipă din Roma, a jucat la Verona, cu Chievo, şi s-a impus cu 2-1. Pentru „biancocelesti“ au marcat Pandev (’14) şi Mantovnai (’83 autogol), iar pentru gazde a înscris Pellissier (’11). La oaspeţi, Ştefan Radu a fost titular şi a jucat tot meciul, primind şi un cartonaş galben în minutul 85. La Chievo, mijlocaşul Bogdan Pătraşcu a fost folosit, la rândul lui, pe toată durata întâlnirii de antrenorul Giuseppe Iacchini. Nicolae Dică nu a fost în lotul Cataniei la partida cu Udinese (0-2).

Campionatul Italiei

Rezultatele din etapa a noua: AC Milan – Siena 2-1, Bologna – Juventus 1-2, Catania – Udinese 0-2, Chievo – Lazio 1-2, Genoa – Cagliari 2-1, Lecce – Palermo 1-1, Napoli – Reggina 3-0, Torino – Atalanta 2-1, AS Roma – Sampdoria – amânat. Clasament:     1. Udinese 20 puncte; 2. Napoli 20; 3. AC Milan 19; 4. Inter Milano 18; 5. Fiorentina 17; 6. Lazio 16; 7. Genoa 16; 8. Catania 15; 9. Juventus 15; 10. Atalanta 13; 11. Palermo 13; 12. Lecce 10; 13. Siena 9; 14. Torino 8; 15. Sampdoria 7; 16. AS Roma 7; 17. Cagliari 7; 18. Bologna 6; 19. Chievo 6; 20. Reggina 5.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU