7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCS Universitatea se ţine bine după turul I

CS Universitatea se ţine bine după turul I

Handbaliştii de la CS Universitatea Craiova au obţinut victoria în ultima etapă din turul I al Diviziei A, seria D. Jucătorii pregătiţi de Paul Stuparu şi Cătălin Popescu s-au impus la o diferenţă de cinci goluri, scor 34-29 (17-16) pe terenul formaţiei Romvag Caracal. Paul Stuparu a vorbit despre disputa împotriva echipei antrenate de fostul său coleg, Sevastian Dobeanu: „Prima repriză a fost mai dificilă, dar, cu toate acestea, am condus mereu. În partea a doua a jocului, am eliminat greşelile din apărare şi ne-am desprins pe tabelă. Caracalul este o echipă în reconstrucţie, după ce a retrogradat din ligă“. Antrenorul craiovean a remarcat jocul bun făcut de Arsene, Mincan, Cordescu şi Pavel, care în sezonul trecut a evoluat la Caracal.

În coasta liderului

 
În urma acestui succes, CS Universitatea a acumulat 12 puncte şi ocupă locul secund în clasament, după formaţia HC Arad, singura care a învins-o în acest campionat. Echipa arădeană a pierdut sâmbătă disputa din deplasare cu Sânnicolau Mare, scor 25-20, şi are tot 12 puncte, ca oltenii.
Sunt însă şanse ca Sânnicolau Mare să piardă la masa verde meciul pentru că nu respectă cerinţele de vârstă. „Aşteptăm clasamentul omologat, întrucât cei de la Sânnicolau Mare folosesc de obicei un lot care nu corespunde cerinţelor Federaţiei, adică bagă în teren jucători cu o medie de vârstă scăzută, conştienţi fiind că vor pierde cu 10-0. Acelaşi lucru îl fac şi cei de la CSS Avram Iancu Arad. Sunt două formaţii care au văzut că nu au şanse în campionat şi au decis să folosească juniori ca să capete experienţă“, a spus Paul Stuparu.
Cât despre parcursul echipei craiovene în prima parte a acestui sezon, antrenorul Stuparu a apreciat: „Am avut un traseu bun, iar dacă jucătorii erau puţin mai atenţi, puteam câştiga şi meciul cu Arad, de la Craiova. În ceea ce priveşte contracandidatele la promovare, alături de HC Arad aş menţiona şi echipa din Severin“.  Între turul I şi returul I nu va fi pauză, craiovenii urmând să joace sâmbătă, la Lugoj, cu echipa locală CSM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS