26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportToacsen vrea linişte la echipă

Toacsen vrea linişte la echipă

Revenit lângă echipă după ce-şi anunţase demisia, antrenorul Sorin Toacsen a cerut conducerii clubului să renunţe la şedinţa de analiză programată miercuri şi să sprijine necondiţionat jucătorii în perspectiva jocului cu Poli Timişoara, programat mâine, de la ora 11.00, la Târgu Jiu. „Din discuţiile avute cu conducerea, am stabilit că este mai bine să nu facem această analiză miercuri, ci după meciul cu Timişoara. Astfel vom include în discuţie şi acest joc de sâmbătă. Am renunţat la şedinţă pentru a avea linişte şi astfel să pregătim meciul cu Timişoara. Toate partidele devin din ce în ce mai importante. După cele trei puncte pierdute acasă, nu ne mai permitem în acest tur să mai pierdem vreun punct“, a declarat Toacsen. Acesta nu-şi simte postul ameninţat nici dacă echipa sa nu va învinge Poli Timişoara. „Nu mi-am simţit în nici un moment postul în pericol. Nu mi s-a spus nimic. Din moment ce conducerea merge cu noi mai departe cred că toată lumea face eforturi ca echipa să aibă rezultate. Toţi suntem în aceeaşi barcă şi trebuie să o facem să plutească“, a completat Toacsen.

Mazilu, la operaţie

Ca şi în precedentele două partide, nici cu Poli Timişoara gruparea gorjeană nu va putea conta pe cei doi interi dreapta, Mazilu şi Stoianovic, ambii cu probleme medicale. „Mazilu sigur nu va juca. Este programat pentru lunea viitoare la Bucureşti pentru o artoscopie. Va lipsi două luni, adică tot turul. Stoianovic va mai face o radiografie pentru a vedea dacă s-au ameliorat problemele. Nu contăm nici pe el, chiar dacă va fi în teren pentru că nu a făcut pregătire în ultimele două săptămâni, aşa că nu avem cum să aşteptăm să fie el salvatorul echipei“, a punctat Toacsen. Acesta intenţionează să transfere un handbalist francez, însă şansele ca tranzacţia să se finalizeze sunt mici: „Sunt discuţii cu un jucător francez, dar până la probele concrete nu ştiu nimic“. Tehnicianul este dezamăgit de unii handbalişti în aceste prime etape, puţini fiind aceia care l-au mulţumit prin prestaţiile pe care le-au avut. „Mă aştept mai mult de la unii jucători şi sper ca sâmbătă (mâine – n.r.) cei cu mai multă experienţă şi cei tineri să fie utili echipei. Unii sunt în creştere, iar alţii trebuie să fie mai responsabili“, a spus Toacsen.
Deşi a pierdut trei puncte pe teren propriu şi nu a câştigat nici un joc în deplasare, Energia păstrează şanse de a-şi îndeplini obiectivul, calificarea în cupele europene. „Nu m-am pripit când am semnat contractul având obiectiv cupele europene. Cred că putem să-l obţinem. Atâta timp cât este început de campionat şi am avut meciuri destul de grele, nu putem spune că suntem departe de ţelul stabilit de club, dorit şi de mine şi asumat de toată lumea. Ne aşteaptă un retur de foc, dar şi pe alţii“, a încheiat Toacsen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS