14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLăcătuş speră la primăvara europeană

Lăcătuş speră la primăvara europeană

Tehnicianul Stelei s-ar mulţumi şi cu o participare în fazele superioare ale Cupei UEFA.

În ciuda înfrângerii suferite în faţa lui Bayern, tehnicianul Stelei, Marius Lăcătuş, a spus că încă speră că echipa sa va accede în „primăvara europeană“, mulţumindu-se şi cu o participare în fazele superioare ale Cupei UEFA.
„Am pierdut primul joc, din păcate, pe teren propriu, chiar dacă în faţa unui adversar foarte puternic, care cred că va pune probleme oricărei echipe din această grupă, atât acasă, cât şi în deplasare. Sperăm ca în jocurile viitoare să încercăm mai mult şi să obţinem punctele de care avem nevoie pentru a spera la o primăvară europeană, fie ea Cupa UEFA sau Liga Campionilor“, a spus Lăcătuş.

„O remiză era echitabilă“

Marius Lăcătuş susţine că elevii săi au avut ghinion în partida cu Bayern, mai ales că nici nu au reuşit să îşi surprindă adversarii prin tehnicitate, aşa cum îşi propuseseră.
„Am început partida mai prudent. Speram să putem surprinde adversarul cu jucătorii tehnici de care dispunem. Din păcate, nu am reuşit acest lucru, iar după aceea a trebuit să fim un pic mai agresivi şi să încercăm să scoatem un rezultat pozitiv. Nu am reuşit acest lucru, pentru că nu am avut nici şansă la ocaziile pe care ni le-am creat. Am făcut o repriză secundă destul de bună şi am reuşit să punem probleme echipei adverse“, a spus antrenorul formaţiei din Ghencea.
Lăcătuş susţine că golul anulat Stelei a fost valabil, iar un rezultat de egalitate ar fi fost mai aproape de realitate. „Nici nu ştiu ce a fluierat arbitrul la acel gol. Dacă a fluierat fault, nu cred că a fost. Având în vedere ocaziile pe care ni le-am creat, cred că putem spune că un rezultat de egalitate era conform cu realitatea din teren“, a spus antrenorul stelist.

„Ne-a lipsit Rădoi“

Lăcătuş susţine că absenţa căpitanului Mirel Rădoi şi-a pus negativ amprenta asupra evoluţiei echipei, adăugând însă că nu doreşte să scuze înfrângerea prin acest lucru.
„Am nevoie de toţi jucătorii valoroşi, toată lumea ştie că Mirel Rădoi îşi mobilizează colegii, dar nu cred că putem găsi o scuză prin faptul că am avut fotbalişti suspendaţi sau accidentaţi. Oricum, prezenţa lui Mirel Rădoi era benefică “, a menţionat tehnicianul formaţiei din Ghencea.
Întrebat dacă nu consideră că a greşit atunci când a ales să experimenteze un sistem în care columbianul Toja a fost dispus pe postul de mijlocaş central, Lăcătuş a replicat: „Dacă îmi aduc bine aminte, nu este prima dată când Toja joacă mijlocaş central. Nu s-au ales soluţii foarte bune în construirea fazelor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS