21.4 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportNapoli şi-a menajat veteranii

Napoli şi-a menajat veteranii

La jocul-şcoală de sâmbătă, tehnicianul Ştiinţei nu i-a folosit pe cei mai în vârstă componenţi ai echipei, Stoica şi Bornescu, pentru a nu risca eventuale accidentări.

Profitând de pauza competiţională, Universitatea Craiova a disputat sâmbătă, pe stadionul „Extensiv“, un amical în familie, după ce oficialii echipei nu au putut găsi alb-albaştrilor un partener de întrecere. Antrenorul Nicolo Napoli şi-a ţinut elevii în priză cu un joc-şcoală, de la care au lipsit Baird, încă nerefăcut după accidentarea la umăr, Bornescu şi Dorel Stoica. Ultimii doi, veteranii echipei, au fost menajaţi de italian pentru a nu risca eventuale accidentări, ei acuzând uşoare probleme medicale. „Stoica a jucat cu dureri aproape toate meciurile din acest sezon. Este vorba despre o suprasolicitare şi tocmai de aceea am decis să profităm de pauza aceasta de două săptămâni pentru a-şi mai reveni. Nu sunt însă probleme grave“, a precizat medicul Ştiinţei, Claudiu Stamatescu.
Căpitanul oltenilor a efectuat şedinţe de pregătire de o intensitate mai redusă, la fel ca şi Mircea Bornescu. Portarul titular al Universităţii acuză dureri la un deget de la mâna dreaptă, după o căzătură la un antrenament, şi nu a mai forţat în ultimele zile. În schimb, Cosmin Gîngioveanu şi-a reluat pregătirile în ritm normal după miozita şi durerile de gleznă de după meciul cu Dinamo. O veste bună a venit şi din partea lui Wobay, recuperarea acestuia decurgând foarte bine, leonezul anunţând că până la sfârşitul lunii va reveni pe gazon.

„Albii“ au ieşit pe „Municipal“

Napoli a împărţit lotul în două echipe, „albii“ şi „albaştrii“, câştig de cauză având primii. În formula Neagoe – Bărboianu, R. Barbu, Mitchell, Buşu – Mirescu, Prepeliţă, Dilevski, Gîngioveanu – Crăciun, Stoianof, „albii“ s-au impus cu scorul de 5-4, la „albaştri“ jucând S. Lung Jr. – Dănănae, V. Găman, I. Popescu, Rose – Firţulescu, Nicolae, Săceanu, M. Costea – Gogoşoiu, Dina.
La pauză, „albii“ au condus cu 2-1, prin golurile lui Prepeliţă şi Stoianof, pentru „albaştri“ punctând Găman. Aceştia din urmă au beneficiat şi de ajutorul lui Nicolo Napoli, intrat pe finalul reprizei în locul lui Dănănae, care a acuzat uşoare probleme medicale. Prezenţa lui Napoli în teren s-a simţit, preluând conducerea, scor 4-2, prin reuşitele lui Dina, Firţulescu (din penalti) şi din nou Găman. Stoianof şi Gîngioveanu au adus însă egalitatea pe tabelă, golul victoriei formaţiei echipate în alb fiind marcat de mijlocaşul Universităţii II, Alex Mirescu.
Partida a fost arbitrată de o brigadă inedită, cu secundul Jerry Gane la centru, asistat de Mircea Bornescu şi Michael Baird, deciziile celor trei stârnind nemulţumiri în ambele tabere. După joc, oltenii au primit liber, urmând să-şi reia pregătirile în această după-amiază.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU