26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBelu, cumpătat în declaraţii

Belu, cumpătat în declaraţii

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Belu, a vorbit despre Jocurile Olimpice, nedorind să facă vreun pronostic în privinţa medaliilor olimpice.
„Niciodată nu fac previziuni, pentru că sunt doar nişte speculaţii, care nu pot lua în considerare participările anterioare la JO, numărul de atleţi şi conjunctura internaţională. Nu cred că există vreun atlet care să meargă la Olimpiadă fără să se gândească la o medalie“, a spus şeful ANS, care nu va face deplasarea la Beijing pentru că „trebuie să rămână cineva şi aici“.
Octavian Belu, prezent la patru Olimpiade în calitate de antrenor al lotului feminin de gimnastică, a vorbit şi despre valoarea şi rivalele echipei pregătite de Nicolae Forminte.
„Şansele principalelor favorite sunt egale. Foarte puternică este şi echipa Chinei, şi a Statelor Unite, şi formaţia Rusiei, care niciodată nu poate fi ignorată, chiar dacă în ultimul timp nu a mai avut rezultate spectaculoase. Gimnastica va fi un pol de interes, ca de fiecare dată. Cei mai îndreptăţiţi să prezinte situaţia sunt cei care stau lângă aceste fete zi de zi. Le-am urmărit la Naţionalele de la Ploieşti, am văzut şi câteva rezultate pe internet. Importantă este starea de sănătate. O condiţie este să mergi la concurs cu gimnastele cele mai sănătoase“, a afirmat Forminte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS